Google предостави информация, която неправилно подцени полската валута злота с

...
Google предостави информация, която неправилно подцени полската валута злота с
Коментари Харесай

Google сбърка и обезцени злотата с 20%

Google даде информация, която погрешно подцени полската валута злота с повече от 20%, съобщи Агенция Франс Прес.

Валутният конвертор на Гугъл показваше курс до 5,20 злоти за евро и 4,70 злоти за $, което представляваше спад в цената с повече от една пета по отношение на курса от предходния търговски ден на 29 декември.

Информацията провокира стихия от спекулации в X, и макар че поляците не се втурнаха да купуват долари, формалните лица приканиха към успокоение.

" Спокойно. Този курс на злотата, който провокира суматоха, е подправен (грешка в източника на данни) ", съобщи министърът на финансите на Полша Анджей Домански в X.

Централната банка на Полша съобщи, че обменният курс, оповестен от Гугъл, е " мним ", като добави, че валутните курсове и графиките в платформата " не постоянно са точни ".

Министерството на финансите съобщи, че публично е поискало от Гугъл Полша да изясни по какъв начин е бил оповестен неточният обменен курс.

В изказване, представено от полската телевизия TVN24, Гугъл съобщи, че нейният валутен конвертор разчита на данни от " външни източници ".

" Ако бъдат докладвани грешки, ние се свързваме с доставчиците на данни, с цел да поправяме грешките допустимо най-бързо ", добави компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР