Google постави нов стандарт за софтуерна поддръжка на смартфоните, като

...
Google постави нов стандарт за софтуерна поддръжка на смартфоните, като
Коментари Харесай

Samsung ще увеличи периода на поддръжка за своите смартфони от 5 на 7 години, следвайки Google

Гугъл сложи нов стандарт за софтуерна поддръжка на смарт телефоните, като разгласи, че най-новите модели Pixel 8 и Pixel 8 Pro ще получават актуализации в продължение на 7 години. Както ненадейно се оказа, Samsung също работи върху нещо сходно. Главният инженер и управител на подразделението Mobile eXperience, Шин-Чул Байк, разкри това на Samsung Developer Conference.

Важно е да се означи, че тук не става дума за обезпечени седем актуализации на Android. Шин-Чул Байк е част от екипа, който дава отговор за обезпечаването на сигурността на мобилните устройства. Той сподели, че Samsung интензивно разисква опцията за удължение на актуализациите за сигурност след петгодишния интервал, който сега подсигурява сигурността на някои от фирмените устройства.

Очевидно Samsung и Гугъл са разнообразни компании. Samsung има към 100 смарт телефона в своята гама, плюс пуснатите през предишното устройства и таблети. В резултат на това всяка година се пускат повече от 10 милиарда актуализации, а Samsung влага обилни запаси в поддръжката на този развой.

Така в бъдеще може би Samsung в действителност ще усили продължителността на софтуерната поддръжка за своите смарт телефони, само че най-вероятно ще наподобява по този начин: 5 години актуализации на Android и още 2 години актуализации на сигурността.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР