Google Maps от днес предлага нова услуга на шофьорите, като

...
Google Maps от днес предлага нова услуга на шофьорите, като
Коментари Харесай

Google maps вече ще показва и най-икономичните и екологични маршрути

Google Maps от през днешния ден предлага нова услуга на водачите, като ще демонстрира освен най-бързите, само че и най-икономичните направления, при които се пести най-вече гориво и са най-щадящи за природата, оповестява компанията. Новата алтернатива ще бъде добавена в навигацията на картата, паралелно с другите благоприятни условия за проявление на най-бързите направления с кола, както и пешеходни и велосипедни направления, както и такива с публичен превоз.

Услугата се вкарва в близо 40 страни в Европа, в това число и в България. Ползите от нея са две - първо е спестяването на гориво на фона на високите цени, и второ - намаляването на въглеродните излъчвания, което става все по-важно за от ден на ден хора поради климатичните промени. Автомобилният превоз е измежду най-големите източници на въглеродни излъчвания в Европа.
Какво тъкмо демонстрира новата алтернатива
Избирайки опцията за най-екологичен маршрут, потребителите действително ще видят вид, който е усъвършенстван за по-нисък разход на гориво. С няколко клика водачите ще могат да видят и относителната спестовност на гориво и разликата във времето сред този маршрут и най-бързия маршрут. Така да вземем за пример той може да демонстрира, че, в случай че избере най-икономичния маршрут, пътуващият ще стигне девет минути по-бавно, само че ще употребява 30% по-малко гориво.

За задачата потребителите би трябвало да вкарат вида на мотора си, с цел да получат най-точни оценки на горивната или енергийната успеваемост - дизеловите мотори нормално са по-ефективни при по-високи скорости от бензиновите или газовите, до момента в който хибридните и електрическите транспортни средства се показват по-добре при градско шофиране, означават от компанията.
Реклама
Ако въпреки всичко потребителят желае постоянно да избира най-бързия маршрут, това може да бъде закрепено, като се контролират желанията в настройките.

Най-икономичните и екологични направления към този момент са въведени в Съединени американски щати, Канада и като по калкулации на компанията те са помогнали за премахването на повече от половин милион метрични тона въглеродни излъчвания, което се равнява на премахването на 100 000 автомобила от пътя.
Още няколко ековъведения
Собствениците на електрически автомобили към този момент могат да видят станциите за зареждане наоколо, дружно с потребни детайлности като типове портове и скорости на зареждане, като потърсят EV charging station в Гугъл Maps.

За някои станции има и информация дали зарядното устройство е налично сега, или е заето.
Реклама
Отскоро Гугъл Maps демонстрира и повече информация за велосипедните направления, вкл по-подробна разбивка на маршрута и дали по него има натоварен авто трафик, стълби или стръмни хълмове. Включени са и места за наем на колела и електрически скутери в над 500 града по света.

Обогатена е информацията за пътуването с публичен превоз - рейс, трен и даже ферибот, като за доста направления са включени часовете на идване и тръгване, прехвърляния и закъснения в действително време, както и информация какъв брой натоварено ще е пътуването, каква е температурата и дали има направления, налични за инвалидни колички.

Хотели със стандарти за резистентност пък ще се демонстрират с емблема за екосертификат до името си при търсене в Гугъл.
Свързани публикации Винената карта на България 21 август 2022, 09:21 Как се стига до летище Пловдив 17 август 2022, 12:30 Ryanair разгласи края на ерата с билети по 9.99 евро 11 август 2022, 15:49 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР