Google анонсира придобиването на поредния стартъп, който да засили възможностите

...
Google анонсира придобиването на поредния стартъп, който да засили възможностите
Коментари Харесай

Google обяви придобиването на Cask Data

Google анонсира придобиването на следващия стартъп, който да ускори опциите на облачните услуги, които компанията предлага на своите клиенти.
Компанията разгласи желанието си да придобие Cask Data Inc., стартъп, специализирал се в създаването на принадлежности за работа с откритата платформа за разбор на данни Hadoop, оповестиха Cask Data. Без да загатват цената на договорката, нейните създатели оповестиха, че те и компанията им ще станат част от облачното звено на Гугъл. В ролята си на чиновници на Гугъл, те ще продължат да развиват и усъвършенстват главния артикул на компанията, Cask Data Application Platform, CDAP.

Става дума за абстракционен пласт за Hadoop, който оказва помощ на софтуерните екипи да си взаимодействат по един надалеч по-лесен метод със комплицирания фреймуърк чрез елементарни за употребявани апликационно-програмни интерфейси. По думите на компанията, те разрешават построяването на широкообхватни аналитични услуги на основата на Hadoop, дори и с минимални знания за работата на платформата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР