Gonet Geneva Open, полуфиналКаспър Рууд – Райли Опелка 7-6(2), 7-5Каспър

...
Gonet Geneva Open, полуфиналКаспър Рууд – Райли Опелка 7-6(2), 7-5Каспър
Коментари Харесай

Рууд триумфира над Опелка и е финалист в Женева


Gonet Geneva Open, полуфинал

Каспър Рууд – Райли Опелка 7-6(2), 7-5

Каспър Рууд се класира за финала на ATP 250 шампионата в Женева след двусетов триумф над четвъртия в схемата Райли Опелка. Шампионът трябваше да постави много старания, като съумя да пробие сервиса на снажния американец единствено един път, само че в последна сметка това се оказа задоволително и той се приближи до втория си трофей за сезона.

Негов опоеннт в заключителния конфликт ще бъде международният №79 Жоао Соуса, който надви над Ришар Гаске с 6-2, 6-2 в другия полуфинал.

Асовете бяха 12-4 в интерес на Опелка, само че за сметка на това Рууд завоюва 89% от точките си на първи сервис (41/46), до момента в който успеваемостта на американеца по този индикатор бе много по-скромните 67% (31/46). Норвежецът оползотвори единствения късмет за пробив, който се откри пред него, до момента в който неговият конкурент по този начин и не стигна до брейкпойнт в хода на дуела.

Първият сет бан апълно равносилен, като Рууд мъчно намираше противопоставяне на сервиса на Опелка, само че за сметка на това също беше безукорен при своите подавания. Така се стигна до тайбрек, в който няколко положителни офанзиви с бекхенд разрешиха на скандинавеца да натрупа задатък от 4-1. Опелка редуцира пасива си, само че Рууд бързо си върна самодейността и не загуби повече точки до края на сета, надделявайки със 7-6(2).

Втората част бе на път да протече по изцяло подобен метод, като в първите 10 гейма никой от съперниците не стигна до брейкпойнт. Впоследствие обаче Оплека позволи няколко неточности и това разреши на втория подложен да осъществя първия пробив в мача. Рууд не пропусна разкрилата се пред него опция и още веднъж завоюва безапелационно сервис гейма си, затвърждавайки брейка за крайното 7-6(2), 7-5 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР