Голямо спречкване между тифози на Рома и Наполи днес предизвика

...
Голямо спречкване между тифози на Рома и Наполи днес предизвика
Коментари Харесай

Сблъсъци между фенове на Рома и Наполи предизвикаха задръстване на главната магистрала на Италия

Голямо сдърпване сред тифози на Рома и Наполи през днешния ден провокира километрично запушване на автомагистрала А1, която е най-голямата в Италия, оповестяват локалните медии.

Фенове на Рома са пътували в посока Милано за днешното посещение против Милан, до момента в който последователи на Наполи се насочвали към Генуа за визитата на техния отбор против Сампдория. Така те се засекли на най-старата автомагистрала в страната, която свързва северната с южната ѝ част, и настанали конфликти сред двете агитки, довели до запушване от към 8 км. в едната лента на пътното платно. Според очевидци двете групи ентусиасти се замеряли с фойерверки и димки край сервизна станция. Всичко почнало, когато тифозите на неаполитанците видели рейса на римляните и почнали да мятат камъни и бутилки по него. Така транспортното средство спряло и почитателите на “вълците ” слезли, с цел да потърсят разпра с тези на “партенопеите ” на сервизната зона. В конфликтите взели присъединяване към 300 почитатели, като един от тях е бил закаран в болница с пострадвания.

Всичко това се случило на същата сервизна станция, на която последователят на Лацио Габриеле Сандри беше инцидентно убит от полицията през 2007 година по време на меле сред почитатели на “орлите ” и Ювентус. Враждата сред тифозите на Рома и Наполи е измежду най-големите в Италия, изключително откакто през 2014-та почитател на “джалоросите ” простреля неаполитанския ентусиаст Чиро Еспозито преди финала за Купата на Италия сред Наполи и Фиорентина на “Олимпико ”. Оттогава насам е неразрешено да има гостуваща агитка в дербитата сред двата тима.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР