Голямо количество от 1550 литра нелегални горива и 333 литра

...
Голямо количество от 1550 литра нелегални горива и 333 литра
Коментари Харесай

Голямо количество нелегални горива и алкохол задържаха митничари

Голямо количество от 1550 литра незаконни горива и 333 литра етилов алкохол задържаха чиновниците от бранш „ Оперативен надзор “ на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Русе и полицейски чиновници на ОДМВР Русе.

Акцизните артикули са открити в частни парцели на територията на област Русе при четири взаимни инспекции, осъществени на 07.03.2024 година

При една от инспекциите митническите и полицейски чиновници откриват в пристройка към жилищен парцел на територията на град Борово 50 пластмасови съда с общо към 950 литра течност с характерности на нефтопродукт.

В различен частен парцел на територията на населено място в община Борово са открити в гараж 600 литра нефтопродукт, също в пластмасови туби и бидони. Собствениците на двата парцела не са показали документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за откритите енергийни артикули.

При друга взаимна инспекция в жилищен парцел на територията на град Сеново, митническите и полицейски чиновници откриват 203 литра течност с тип и аромат на  етилов алкохол, в пластмасови съдове в избено помещение.

Още 130 литра етилов алкохол в туби и бидони са открити в маза на частен парцел в населено място в община Сливо поле. В хода на контролните дейности в парцела са открити и 300 къса (15 кутии) цигари без български акцизен бандерол. За етиловия алкохол също не са показани документи за начислен, гарантиран или заплатен данък.

Акцизните артикули са арестувани. Взети са проби за лабораторен разбор на конфискуваните нефтопродукти и етилов алкохол. Работата по случаите продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР