Голямо главоболие за наследниците на Берлускони се оказа “безполезната му

...
Голямо главоболие за наследниците на Берлускони се оказа “безполезната му
Коментари Харесай

Голямо главоболие за наследниците на Берлускони се оказа “безполезната” му колекция

Голямо главоболие за наследниците на Берлускони се оказа “безполезната ” му сбирка. Тя даже получи насмешки от водещи италиански критици на изкуството.

Според Виторио Сгарби, Силвио Берлускони е натрупал 25 000 картини. Не значително скромни, с неприятно качество с дребна или никаква стойност.

Бившият италиански министър председател, който умря през юни, е купли доста от картините и скулптурите от стратегии за телевизионни продажби късно вечерта

Управлението на обширната сбирка се оказва главоболие за неговите потомци.

Покупките на милиардера се съхраняват в склад от 3200 кв. м покрай имението му до Милано. Те включват картини на мадони, ярки изображения на голи дами и градски пейзажи на Париж, Неапол и Венеция, наред с други, съгласно La Repubblica.

Но сбирката не съумя да впечатли Сгарби, който сподели, че “хората, които знаят малко за изкуството ”, може да се радват да посетят музей, съдържащ творбите.

“Има може би шест или седем картини от 25 000 с някаква художествена стойност ”, добави той.

Цялата сбирка се прави оценка на към 20 милиона евро. Средно по 800 евро на картина. Берлускони, който доминираше италианската политика от началото на 90-те години, имаше чисто положение от към 6 милиарда евро все още на гибелта си.

Той обаче притежаваше и по-висококачествени картини.

Основната му резиденция е украсена с произведения на ренесансовия художник Тициан и холандския популярен занаятчия Рембранд

Чезаре Лампронти, основан в Лондон търговец на изкуство, който поддържа близки връзки с Берлускони в продължение на три десетилетия, сподели пред BBC, че милиардерът е бил емоционален покупател.

„ Той обичаше да купува портрети на дами, които подаряваше на другари. Когато беше по-млад, купуваше от галерии и от дилъри, само че по-късно в живота си купуваше от телевизионни търгове “, сподели Лампронти. “Той знаеше, че това, което купува, е неефикасно. ”

Наследниците на Берлускони откриват, че голямата сбирка е извънредно задължение. Експлоатацията на склада, в който се обитава изкуството, коства към 800 000 евро годишно, пишат от La Repubblica.

Дървениците към този момент са унищожили част от сбирката. В някои случаи разноските за заличаване на вредителите надвишават цената на картините.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР