Голямата звезда на ЦСКА Евандро да Силва даде интервю за

...
Голямата звезда на ЦСКА Евандро да Силва даде интервю за
Коментари Харесай

Евандро: Удоволствие беше да играя с Неймар, ЦСКА ми дава уникален шанс

Голямата звезда на ЦСКА Евандро да Силва даде изявление за предаването " Код Спорт " по ТВ+. Ето какво сподели голаджията:

Колко следващи гола станаха към този момент в ЦСКА? Броиш ли ги?

- Осем са за този сезон. Разбира се, че ги броя и се надявам да вкарам още доста.

Имал ли си случай в твоята кариера, когато си вкарвал толкоз постоянно голове?

-В кариерата ми не. Когато бях в школата също вкарвах доста, само че за мен това е първи път да отбелязвам толкоз следващи попадения в професионалния футбол.
 Люпко Петрович: Зарадвахме народа, всички са щастливи, ЦСКА е обичан
Люпко Петрович: Зарадвахме народа, всички са щастливи, ЦСКА е обичан

" Червените " победиха Поморие

Обичаш да правиш салто след гол. От кого научи този номер?

-В Бразилия упражнявах капоейра, която е част от нашата локална просвета. Там се учат сходни и даже още по-трудни неща. Затова обичам да ознаменувам головете си по този метод, тъй като с изключение на шоу за публиката, това е и метод да изразя гордостта ми от моята просвета и генезис.

Критикуват ли те треньорите за салтото? Не е ли рисково за здравето?

- Да. Всички ме карат да спра да го върша. Треньори, другари, жена ми... Всички споделят, че е рисково, само че когато вкараш гол, има такава огромна страст... Ако не направя салтото, насладата ми не е същата.

Имало ли е случаи салтото ти да не се получи?

-Засега всичките ми салта са на 100%, за което благодаря на Господ.
 Снимка 437898
Източник:

Защо се получава по този начин, че съвсем единствено ти вкарваш головете за ЦСКА през този сезон?

-Просто за мен е добър миг, във върхова форма съм, само че не би трябвало да забравяме, че ситуациите, които осъществявам са плод на играта на целия тим. Аз съм съсредоточен пред гола и това ми оказва помощ. Колегите ми в отбора са играчи с доста положителни качества и съм сигурен, че скоро и те ще стартират да вкарват.

Доволен ли си от представянето на ЦСКА през сезона?

-Всички в тима знаем прелестно, че можем повече. Затова работим старателно, с цел да можем да покажем по-добри игри. Търсим постоянно първото място в класирането на шампионата и във всички други шампионати, в които участваме.

ЦСКА към този момент игра и с Лудогорец, и с Левски. Завърши наедно и в двата мача. Как виждаш конкуренцията за купата?

-Tрудни мачове, дербита със заряд като в Ел Класико. В Бразилия сме научени във всеки мач да играем за победа. Ще се борим да бъдем първенци.
 Жеферсон: Разбрахме се с ЦСКА за новия контракт
Жеферсон: Разбрахме се с ЦСКА за новия контракт

" Ще парафирам за още три години "

Кой от головете ти за сезона те зарадва най-вече?

-Всички голове ми донесоха в действителност огромна наслада. Не виждам разлика в това дали един гол е бил по-красив или не толкоз. Радвам се на всички. Всеки от тях е в действителност значим за кариерата ми на футболист. За мен всеки един от тези голове е съвършен.

Дойде преди една година в ЦСКА, само че през първия ти сезон тук играеше рядко. Защо?

-Според мен това е обикновено. Все отново за мен това бе начало в Европа и бях за първи път надалеч от родната Бразилия. Трябваше ми време, с цел да се приспособявам. Да съумея да печеля повече доверие от страна на треньорите. Да стартира да демонстрирам какво умея във футбола. Всичко стана доста гладко и естествено. Много съм благополучен. Опитвам се да давам всичко от себе си във всеки мач. Трупам опит, който е доста значим за мен в този миг.
 Снимка 437896
Източник:

Имало ли е миг, в който си мислил за овакантяване през предишния сезон, тъй като не играеше?

-Не. Точно противоположното. Знаех, че би трябвало да работя и че в случай че съм старателен, ще има опция да покажа на какво съм кадърен. Затова работих доста и се раздавах до дъно в тренировките. Благодаря на Господ, че опцията, която чаках, пристигна и че играта, която демонстрирам е тази, която тимът заслужава.

В ЦСКА се събраха доста нови футболисти и доста чужденци. С кого от тях си непосредствен?

-Приятел съм с всички. И с българите, и с чужденците. Нормално е с бразилците и португалците да е малко по-лесно поради езика, само че се разбирам добре с всички. Най-близки сме с Енрике.
 Петър Занев: Не съм зачеркнат от Петрович, на всеки се случва да изиграе слаб мач
Петър Занев: Не съм зачеркнат от Петрович, на всеки се случва да изиграе слаб мач

" Още на полувремето с Левски споделих, че в случай че загубим, аз поемам виновността "

Какъв е езикът, който се приказва в съблекалнята на ЦСКА?

-Футболен. (смее се)

А ти научи ли малко български?

-(на български) Малко, малко. Малко схваща.
 Снимка 437897
Източник:

Коя е обичаната ти позиция на терена? Централен нападател или като втори нападател на по-задна позиция?

-За мен единственото значимо нещо е да бъда на терена и да извършвам напътствията на треньора. Няма значение дали това е като нападател, полузащитник или втори нападател. Най-важното е да съм в игра и да се любувам на футбола.

От дете ли играеш като нападател?

-Да. Винаги съм играл в офанзива. Нападател, централен нападател. Още от дете.

Кой е учителят ти за голове?

-Играех футзал и там в действителност започнах да въвеждам доста. Треньорът ми обръщаше особено внимание. Посветих в действителност доста време на това да диря верните удари и точния миг за пукотевица.

Кой е обичаният ти гол в кариерата ти до момента? На единствено 22 години си, само че несъмнено имаш подобен гол?

-Да. Може би това е първият ми гол в първия ми мач като професионален футболист. Всички момчета в Бразилия мечтаят за този момент. Това стана в първия ми мач за бразилския Коритиба. Имаха потребност от нападател и аз бях свободен. Всичко стана доста бързо. Започнах тренировки и ме пуснаха в първия мач. Да вкарам гол тъкмо тогава, беше за мен най-щастливият момент в живота ми.
 Раул Албентоса: През зимата отхвърлих оферта от Левски, тъй като не знаех нищо за тях
Раул Албентоса: През зимата отхвърлих оферта от Левски, тъй като не знаех нищо за тях

" Не знам за какво хората считат, че българското състезание е едва "

Бразилските звезди са идоли на всички по света. Кой е твоят кумир?

-Роналдиньо. Той караше света да се радва на футбола. Прекарал съм толкоз доста време пред тв приемника и компютъра да виждам красивите неща, които прави в играта си. Нещата, които прави с топката са в действителност неповторими и наслада за окото. Невероятна дарба да сътвори състояние от нищото. Трябва да споменем и Неймар. Имах невероятния късмет да работя с него в младежкия ни народен тим. Много гений. Това са двамата футболисти, които най-вече почитам.

Няма момче в Бразилия, което да не е играло футбол. Ти по какъв начин стартира?

-Започнах на седем години. С футзал. Освен него играх и доста други спортове. След това отидох на стадиона и там стартира всичко.

Твоят първи тим е Коритиба и както към този момент сподели, навръх дебюта си вкарва изравнителен гол на Коринтианс. Разкажи за този първи формален мач за теб в професионалния футбол.

-Беше в действителност неповторимо преживяване. Да вкараш гол в първия си мач като професионален футболист. Мачът против Коринтианс беше от бразилското състезание и то пред нашата аудитория. Тренирах крепко, с цел да вляза в първия тим. Коринтианс е един от огромните клубове в родината ми. Да изляза тъкмо против тях и да вкарам значим изравнителен гол беше в действителност нещо неповторимо и паметен миг от кариерата ми. Много съм благополучен от оня момент, с помощта на който последваха толкоз доста и положителни за мен неща.
 Евандро изпревари двама от Левски, с цел да завоюва наградата
Евандро изпревари двама от Левски, с цел да завоюва наградата " Футболист на месеца "

Класацията се прави за втори следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика

Какъв тим е Коритиба в Бразилия?

-Прекрасен отбор, който сега за злощастие е към този момент във втора дивизия. Мнението ми е, че скоро ще се върне в първия ешелон на бразилския футбол. Един в действителност огромен клуб с доста добра организация. Там ме одобриха чудесно. Три години бях в младежкия им тим и по-късно в първия. За мен това беше повече от клуб, а напряко мой втори роден дом.

Играл ли си в миналото на " Маракана "?

-Да. Дори вкарах гол на " Маракана ".

В кой мач беше това?

-Срещу Васко да гама.

И какво е възприятието да се играе на този стадион? Целият свят знае " Маракана ".

- " Маракана " е доста особено за нас място. Нещо в действителност прелестно. Стадион, който се е трансформирал в Храм за бразилския футбол. Дори освен за нашия, само че и за международния футбол. Всеки човек, който обича играта, знае какво е " Маракана ". Затова да отидеш там и да вкараш гол е в действителност неописуемо. Беше доста положително преживяване.
 Снимка 436061
Източник:

Кои са най-изявените футболисти, против които си играл в Бразилия?

-Доста са, само че мога да посочи Клебер, който бе в Палмейрас и Крузейро. От доста от тях съм се учил по какъв начин да играя. Достатъчно е човек даже единствено да ги гледа по какъв начин упражняват, с цел да се " болести " от духа на играта им. Точно Клебер ми оказа помощ доста в развиването ми като централен нападател.

Играл си в олимпийския тим на Бразилия, когато там е бил Неймар. Какво е да тренираш в един отбор с него?

-За мен беше същинско наслаждение да работя с него и да имам опцията и достойнството да бъда в един тим, дружно с един от най-големите играчи в света сега. Ние бяхме по-малки от него, само че това не му попречи да се държи съвършено и да ни покаже доста от футболните си секрети. Той е екипен състезател. За мен беше прелестно да бъдем дружно.

Имаше ли късмет да отидеш на олимпийските игри в Рио де Жанейро, където Бразилия стана първенец?

-Бях там. Не играх най-после, само че работих и се подготвях с тима за игрите. Слава на Господ, че оня тим от прелестни момчета победи.
 Снимка 436060
Източник:

На финала на олимпиадата Бразилия надигра Германия. Дали с тази победа съумя да вземе реванш за това 7:1 две години по-рано?

-За всички нас в Бразилия и най-много за футболните хора онази загуба беше в действителност един от най-тъжните моменти. Но същинският дух се демонстрира тъкмо, когато си паднал и би трябвало да станеш. Показахме какъв брой сме мощни и се изправихме след тежкия удар. Две години по-късно триумфирахме на Олимпиадата и то тъкмо във край над Германия. Те постоянно са противник, който би трябвало да бъде почитан. Това сподели и силата на тима на Бразилия и че в никакъв случай не се предаваме и всеки от нас работи за славата и престижа на родината.

Като бразилски почитател по какъв начин одобри това 7:1?

-Този мач докара доста от нас до дълбока горест. Особено децата. Никой не го очакваше. Всички се надяваха Бразилия да стане първенец. Затова загубата беше още по-тежка и мъчителна. Но въпреки това към този момент две години по-късно показахме мощ на олимпиадата и се вижда, че в тима ни има доста гений и бъдеще.
 Снимка 437432
Източник:

Да те върнем малко в България. Как се стигна до офертата от ЦСКА?

-Казаха ми, че има опция да мина в ЦСКА. Вече бях в първия тим на Коритиба. Търсех и се надявах на ново предизвикателство в моята кариера. Видях, че става въпрос за мощен клуб, в който има и през който са минали много бразилци. Взех решение и в този момент съм в действителност доста благополучен тук в ЦСКА. Изживявам в действителност красиви моменти и съм удовлетворен, че взех тъкмо това решение.

Знаеше ли нещо за България, преди да чуеш за ЦСКА?

-Не, само че попитах треньора ми и той ми сподели, че доколкото знае, страната е доста красива и има добър футбол. Каза ми, че ЦСКА е номер 1 в България, че е доста мощен тим и ще бъде едно отлично продължение на кариерата ми.
 Отабор от ЦСКА: Няма огромна разлика сред Англия и България, единствено в шофьорското място...
Отабор от ЦСКА: Няма огромна разлика сред Англия и България, единствено в шофьорското място...

Вижте какво още сподели той

Какво е мнението в Бразилия за България? Знаеш ли, че някогашният президент на родината ти Дилма Русеф има български корени?

-Не знаех, само че разбрах това, когато дойдох тук и българите ми споделиха за произхода. Щастлив съм да бъда тук в България и да видя една нова страна. През тези към този момент съвсем две години видях доста нови неща и научих доста. За мен е доста хубаво да бъда тук и да се срещна с прелестната ви страна. В нито един миг не съм се чувствал преселник или непознат човек тук.

Какво ти харесва и какво не ти харесва в България?

-Харесва ми съвсем всичко. Прекрасно и умерено място, където човек може да се разхожда без никакви терзания със фамилията си. Всичко ни е наред и не би трябвало да се тормозим за нищо. Наистина не мога да кажа даже и едно-единствено нещо, което да не ми харесва тук в България.

Липсва ли ти чураското?

-О, да! Чураското е доста вкусно и е част от нашата просвета! В София обаче също има доста вкусни неща. А и у дома имам електрическа скара, на която подготвяме доста апетитно месо. Така че и в това отношение нищо не ни липсва и всички сме щастливи и усмихнати. Всичко е прелестно тук.
 Снимка 435809
Източник:

Каква българска храна харесваш?

-Много ми харесват обичайните ви гозби от свинско месо. Качеството на свинското месо тук е доста положително.

Имаш пет мача в юношеския народен тим на Бразилия. Мислиш ли, че ЦСКА и головете ти тук могат да оказват помощ един ден да станеш национал на най-голямата футболна мощ?

-Абсолютно несъмнено. Когато човек е сполучлив и работи в действителност старателно, напъните му в никакъв случай не остават незабелязани. ЦСКА ми дава в действителност един неповторим късмет и аз се пробвам с всички сили да оправдая доверието. Сигурен съм, че тук възможностите ми за " селесао " ще се усилят.

Когато някой футболист вкарва толкоз доста голове за ЦСКА, постоянно прави огромен трансфер в чужбина. Ти мислиш ли за сходна последваща крачка в твоята кариера?

-Винаги мисля в днешния ден и с какво мога да подобря представянето ми. Аз съм състезател на ЦСКА и ще дам всичко за триумфа на тима ни. Иначе имам управител, който дава отговор за тези неща. Те са негова работа, а по този начин аз пък съм освободен от това и мога да се съсредоточа на 100 % да играя единствено и само футбол. В мислите ми на терена не трябва да има други неща с изключение на успеха и положителната игра.
 Люпко Петрович или Нестор ел Маестро?
Люпко Петрович или Нестор ел Маестро?

Кой стартира по-добре отпред на ЦСКА?

Бразилия има страхотни митове. Кой съгласно теб е най-хубавият бразилски футболист в цялата история?

-В родината съвсем всички приказват за Пеле. Мисля, че тук 100 % са единомислещи в негова изгода.

Меси, Роналдо или Неймар? Кой ти е обичаният?

-И тримата са в действителност извънредно положителни играчи. Различни са, несъмнено. Аз като бразилец и като човек, който е играл дружно с Неймар, съм податлив да избера него.

Сбърка ли Неймар, че напусна Барселона?

-Мнозина споделят, че това е била неточност, а други споделят, че е било верен ход. Всичко ще зависи от това, какво ще направи той от тук нататък с Пари Сен Жермен. Например, в случай че завоюват Шампионската лига, мненията, които преди този момент са го осъждали, ще се извърнат в негова изгода. Футболът е кутия цялостна с изненади и рядко може човек да познае какво тъкмо има в нея.

И най-после да ти пожелаем скоро да играеш още веднъж с Неймар.

- О, това в действителност би било прелестно. Няма да спирам да работя, с цел да сбъдна тази фантазия!
 Евандро изпревари двама от Левски, с цел да завоюва наградата
Евандро изпревари двама от Левски, с цел да завоюва наградата " Футболист на месеца "

Класацията се прави за втори следващ сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР