Голямата звезда на американската спортна гимнастика Симон Байлс заяви, че

...
Голямата звезда на американската спортна гимнастика Симон Байлс заяви, че
Коментари Харесай

Симон Байлс не би пуснала дъщеря си да тренира гимнастика заради сексуалните посегателства

Голямата звезда на американската спортна гимнастика Симон Байлс съобщи, че в случай че някой ден е майка, не би разрешила на щерка си да бъде част от гимнастиката на Съединени американски щати след абсурда с някогашния доктор на олимпийския тим на страната по гимнастика Лари Насър.

Бившият доктор на националния отбор по гимнастика на Съединени американски щати беше наказан на 175 години затвор през 2018 година за полови похищения на над 250 спортистки, измежду които и Байлс.

По-рано Байлс прикани за без значение следствие.

“Това надалеч не е завършило. Все още има доста въпроси, на които би трябвало да се отговори”, съобщи Байлс пред CBS.

На въпрос дали в случай че има щерка, би й разрешила да бъде част от американския тим по гимнистика, четирикратната олимпийска медалистка отговори: “Не. Защото не се усещам задоволително удобно. Те не са ни подсигурили, че това в никакъв случай повече няма да се повтори”, показа 23-годишната американска носителка на 19 международни трофеи.

Байлс добави, че се усеща персонално разочарована от американската гимнастика и Американския олимпийски комитет: “Ние им носим медали. Ние изпълняваме нашата част. Не можете да извършите своята част в подмяна? Това просто е гадно.”

През януари 2020 година американската гимнастика разгласи проект за погашение на 215 милиона $ на групата от измъчвани от някогашния лекар спортистки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР