Голямата новина от вчера е, че за пръв път се

...
Голямата новина от вчера е, че за пръв път се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Перспективата за Западните Балкани ще мотивира не само Сърбия и Черна гора

Голямата вест от през вчерашния ден е, че за пръв път се дава някакъв небосвод, въпреки и с показателен период, за страните от Западните Балкани и считам, че това ще бъде доста мотивиращо освен за Сърбия и Черна гора. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " ръководителят на парламентата комисия по европейските въпроси и контрола над европейските фондове  Кристиан Вигенин :

А и за останалите, които виждат, че когато правиш промени, когато договарянията вървят сполучливо, тази вероятност е напълно действителна. А в европейските страни, изключително по-скептичните, ще има време да стартира едно осъзнаване на действителностите и подготвеност въпреки всичко да се организира публичният спор, да се трансформират настройките. Защото не е загадка, че в една част от страните-членки въпросът за по-нататъшното разширение на Европейски Съюз не среща изключително утвърждение, без значение за коя страна приказваме. Принципно е.

Перспективата не е напълно близка, само че отношението на ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер към тези страни и разширението се промени по време на неговото председателство и натурален ход в тази посока е вчерашното известие на Европейската комисия, акцентира още Вигенин. Откроявайки ролята на България той уточни:

Виждаме една по-положителна картина, по един по-положителен метод показан развой, не толкоз наблягайки на проблемите, а повече на това да има ясна вероятност, явен ангажимент, че при промени процесът ще върви по-бързо. /.../ Предстои да излязат самостоятелните отчети за всяка една от страните, само че тази основа е добра. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР