Голямата музикална звезда на България Васил Найденов говори за шоуто

...
Голямата музикална звезда на България Васил Найденов говори за шоуто
Коментари Харесай

Васил Найденов се появи в ефир, остави Ризова и Нинова без думи: Изглеждам лесен и възпитан, но…

Голямата музикална звезда на България Васил Найденов приказва за шоуто и музиката в днешно време. Изпълнителят на „ Болката отляво “ разкри, че постоянно се е позовавал на желанията на своята аудитория.
„ Българската музика в лицето и на поп, и на джаз и на всичките й разновидности малко или доста би трябвало да има пазар. Този пазар е извънредно значим. Ти като произвеждаш нещо, би трябвало да го сложиш на тезгяха. И драгият фен или драгата аудитория да каже това „ да “ или това „ не “. Аз съм човек, който доста се бърка на композиторите и на създателите на текстове. Труден съм в това отношение въпреки че наподобявам лесничък и учтив. Предпочитам да мине цялата тази история през мен, тъй като дадената ария ти би трябвало да я изпееш милионен път. За да ти повярват хората, би трябвало по някакъв метод тази страст да те визира, а освен по нотен материал да работиш, тъй като това е много суха работа. Не е задоволително изискване единствено да пееш или да свириш добре. Има и други неписани закони “, сподели Найденов в предаването „ Лице в лице “ пред Цветанка Ризова по Би Ти Ви.
„ Хората имат потребност от звезди, все едно дали са спортисти, политици, музиканти или балетисти. Защото в ежедневния живот човек е толкоз натоварен… това е един различен проблем, който съм го мислел. В доста от малките екрани, без да съм програмен шеф, социолозите и всичките „ …лози “ взеха нашите функционалности. А публиката има предпочитание малко повече да се радостни, като се върне от работа да отпусне нещата “, безапелационен е Васко Найденов.
Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се засече с Найденов пред студиото на предаването и му сподели: „ Аз помня, ти беше измежду най-активните политически животни, беше седесар до мозъка на костите си, пееше на всички места “.
Васил Найденов от своя страна отговори:
„ Аз още съм седесар в оня смисъл. Като че ли и в политиката навлезе тази слабохарактерност, тази пасивност, която съществува и в музиката. Любовта би трябвало да я има във всички измерения. Ако тя е измислена с три думички под душа, човек не има вяра в тая работа. Под душа на човек доста неща му идват на ум, само че не съм уверен, че всеки един от нас е толкоз талантлив, че да стане Миряна Башева или Наум Шопов, или Невена Коканова, или Стоянка Мутафова да вземем за пример, не мога да ги изредя всички “
Васил Найденов бе запитан дали би взел участие на избирателен концерт на политическа партия.
„ Ако някоя политическа групировка ме предложения да й пея, бих се замислил. Надеждата крепи индивида. Не може до безкрайност да играем на това въже. Сигурен съм, че част от политиците ще унищожат егото си. Всеки има позиции, визии. Сигурен съм, че е мъчно да се окомплектова всичко това, въпреки че съм доста надалеч от този поминък. Трудно ми е да реша за кого да гласоподавам. А при пеенето още повече, тъй като човек си дава душата и адресът би трябвало да е доста прецизен. На каруци сме пяли преди в циганската махала в Пазарджик. Даже Богдана Карадочева си изпусна тогава всичките гримове в една тиня и роми изпод й подаваха червилцето “, спомни си Васко Найденов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР