Голямата френска банка Societe Generale заяви във вторник, че ще

...
Голямата френска банка Societe Generale заяви във вторник, че ще
Коментари Харесай

Societe Generale съкращава 3700 служители до 2025 г.



Голямата френска банка Societe Generale съобщи във вторник, че ще редуцира 3700 работни места в интервала сред 2023 и 2025 година, защото сплотява комерсиалната си мрежа с тази на своето отделение Credit du Nord, само че в това време добави, че няма да има насилствени съкращения.

" Тези съкращения на работни места ще се основават на естествени напускания (изчислени по 1500 годишно до 2025 г.) и приоритет ще бъде даден за прекласификации и вътрешна подвижност ", се споделя в изказване на финансовата компания.

Обявеното през септември 2020 година обединение ще сътвори една банка с една клонова мрежа, един централен офис и една ИТ система, обслужваща близо 10 милиона клиенти.

SocGen, третият по величина заемодател във Франция, съобщи, че прегрупираната мрежа ще има към 1450 клона през 2025 година и че това прегрупиране на клоновете няма да включва напускането на който и да е град в страната.

Банката също по този начин уточни, че преструктурирането е предпазен метод към многочислените провокации, пред които са изправени кредитните институции в региона на банкирането на дребно, по-специално ниските лихвени проценти, конкуренцията, новите участници и ускоряването на цифровото потребление поради коронавирусната пандемия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР