Голяма трагедия в САЩ – ураганът Харви потопи Хюстън под

...
Голяма трагедия в САЩ – ураганът Харви потопи Хюстън под
Коментари Харесай

Хюстън, нямаме проблем. Космическият център продължава да работи дори и след опустошителния ураган Харви.

Голяма покруса в Съединени американски щати – ураганът Харви потопи Хюстън под вода, има и жертви. Но както оповестява Арс Текника (източник),  галактическият център Джонсън не просто оцелява, ами продължава да управлява работата на “Международната галактическа станция ”.

Ураганите са огромно злополучие в Щатите, само че те поразяват страната постоянно, а експертите от НАСА са повече от готови. Агенцията постоянно има аварийни проекти, както и аварийни проекти на аварийните проекти. Ако изискванията в Хюстън се влошат до степен, че работата в Джонсън стане невъзможна, управлението на “Международната галактическа станция ” незабавно може да бъде поето от центъра Маршал в Алабама. Възможно е даже да бъде призован авариен екип, който да се свърже отдалечено с работните станции от личните си преносими компютри, ситуирани на безвредно място. Точно такава мярка беше подхваната през 2008 година, когато ураганът Айк удари Хюстън.

В галактическия център Джонсън се обитава и телескопът “Джеймс Уеб ”, който ще бъде изстрелян в космоса най-рано следващата година. Той е в положително положение, а екипът е ревизирал всички аварийни системи, които да бъдат задействани, в случай че бурята се утежни.

Техниката евентуално ще оцелее, само че тя е заменима, а човешкият живот е скъп. Ако бъде изгубен, е окончателно. Засега най-голямото предизвикателство пред ръководителите на Джонсън е да предотврати служащите да идват на работа, което наподобява невероятно – хората непрекъснато се пробват да стигнат до работните си места! Поради това в формалните туитър канали се изпращат непрестанно предизвестия да не идват и да не се излагат ненужно на риск. Засега екипът, който е останал да пази центъра в тежките условия, е най-малък – единствено 125 души се борят с бурята и споделят с “Международната галактическа станция ”.

От тази зала в галактическия център Джонсън НАСА управлява “Международната галактическа станция ”. Photo credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР