Голяма подводна река откриха учени от университета в Лийдс благодарение

...
Голяма подводна река откриха учени от университета в Лийдс благодарение
Коментари Харесай

Голяма подводна река тече на дъното на Черно море

Голяма подводна река откриха учени от университета в Лийдс с помощта на спуснат от тях подводен робот, разкриват от bgnow.eu. Откритието на реката е в действителност нещо впечатляващо, защото учените разкриват, че тя наподобява съвсем на реките, които текат на повърхността на земята. Освен това, след голям брой проучвания, които са създали учените, те открили, че в случай че реката се намираше на земната повърхнина, то тя щеше да бъде 6-та по прииждане река в света.
ВПЕЧАТЛЯВАЩОТО ПРИ ЧЕРНОМОРСКАТА РЕКА Е, ЧЕ ОКОЛО НЕЯ СА съдебна експертиза ОБАРЗУВАЛИ БРЕГОВЕ, КАСКАДИ, ИМА ДЪРВЕТА ДОРИ
Учените са разкрили още, че реката тече по дъното на канал, а водата й е извънредно солена и много по-плътна от околната морска вода. Новооткритата река се стича по морския шелф по метод, по който една река тече на Земята при естествени условия.

Откритието е направено с помощта на специфична подводница. Установено е, че дължината на реката е 60 километра, широчината – 970 метра, а скоростта на водата – към 7,5 км/ч.
Интересен факт е, че в реката минава голямо количество вода – 22 000 кубически метра в секунда.
Все още не е обещано име на реката, която е с извънредно висока централизация на сол. На места водният поток е с дълбочина 38 метра.
Учените изясняват, че подводните реки са напълно разнообразни от тези, които са на повърхността.
През 2007 година наоколо до източното крайбрежие в провинция Zhejiang, китайски геолози разкрили подземно езеро с прясна вода, ситуирано на 300 метра дълбочина под океанското дъно.
Подземните реки не са необичайност на Земята, те се срещат на няколко места. Едно от тях е Юкатан, Мексико, където се намира най-дългата река на планетата. Дължината и е 154 километра и свързва две пещери.

Водолазите изследват реката, тъй като има догатки, че тя е обвързвана и с други пещери. Ако това се окаже правилно, действителната и дължина може да доближи 200 километра.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР