Голяма новина след дълги битки за наш известен курорт.Разкриха дългоочаквания

...
Голяма новина след дълги битки за наш известен курорт.Разкриха дългоочаквания
Коментари Харесай

Голяма новина за наш курорт! Какво става

Голяма вест след дълги борби за наш прочут курорт.

Разкриха дълго чакания филиал на Спешна помощ в Приморско. Досега в града работеше единствено една кола за спешна помощ, а когато медиците са на сигнал, незабавния кабинет се заключва, съобщи Българска национална телевизия.
-->
След случай през лятото предходната година, младо момиче, ударено от гръм, едвам не загуби живота си, точно поради този проблем.

Здравният министър и министърът на туризма, които участваха на откриването на филиала обявиха, че е обезпечена задоволително незабавната помощ за началото на летния сезон.Нова кола за спешна помощ, в допълнение съоръжение и повече медици от през днешния ден ще се грижат за жителите и туристите на Приморско.

" 12 години се боря с този проблем. Преди мен и сътрудниците също са се борили, тъй че смятайте 20 години откогато е основана общината се търси вид, с цел да бъде решен казусът ", сподели Димитър Германов, кмет на Община Приморско. " Два екипа ще има - един стационарен и един мобилен, които ще подсигуряват денонощната потребност на пациентите ", съобщи доктор Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.При потребност и това лято ще бъдат командировани още екипи от София. Според работещите в Спешната помощ в Приморско обаче това надали би помогнало.

Детелина Димитрова, фелдшер в Спешна помощ – Приморско: " Дано има, да работят спомагателните екипи, да не са като предходната година. " " Два екипа в никакъв случай не са били задоволително, постоянно има потребност от повече от две ръце, по този начин да се каже ", сподели Дияна Иванова-Зафирова, отговорник на филиала на Спешна помощ в Приморско.Скоро следва разкриването на филиал на Спешна помощ и в Царево.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР