Голяма е вероятността Булгаргаз да поиска намаление на цената на

...
Голяма е вероятността Булгаргаз да поиска намаление на цената на
Коментари Харесай

Булгаргаз може да поиска намаление на цената на природния газ от април

Голяма е вероятността " Булгаргаз " да изиска понижение на цената на природния газ от април. Условието това да се случи е да се запазят сегашните равнища на мазута и газьола. Това сподели пред публицисти изпълнителният шеф на " Булгаргаз " ЕАД Николай Павлов след днешното съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, където се обсъждаше цената, по която публичният снабдител ще продава природен газ за първото тримесечие на 2019 година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " уточни, че от към месец има спад на цените на петрола от над 70 $ до под 60 $ за барел. " Клиентите, с които " Булгаргаз " има контракт, сигурно ще закупуват природния газ на по-ниска цена, само че да се наемам с точна цифра е доста рано ", добави Николай Павлов.

" Булгаргаз " предложи на 10 декември на КЕВР да утвърди цена на природния газ за първо тримесечие на 2019 година в размер 44.80 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с цената за четвъртото тримесечие на 2018 година (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), препоръчаната цена е по-висока с 3.51 % или 1.52 лева./MWh.

На днешното намерено съвещание в Комисията нямаше възражения по отношение на препоръчаната от публичния снабдител цена.

Окончателното решение каква ще бъде цената на природния газ за първо тримесечие на 2019 година ще бъде взето на закрито съвещание на КЕВР на 28 декември от 10.00 часа, заяви ръководителят на регулатора Иван Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР