Голяма драма се задава с Twitter. Брюксел заплаши социалната мрежа

...
Голяма драма се задава с Twitter. Брюксел заплаши социалната мрежа
Коментари Харесай

Драма с Twitter заради Мъск. Оставаме ли без акаунти

Голяма драма се задава с Twitter. Брюксел заплаши обществената мрежа със възбрана на своята територия, в случай че притежателят Илон Мъск не съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз за модериране на наличието, оповестява „ Файненшъл таймс “, базирайки се на свои източници.

" Европейският комисар Тиери Бретон, който дава отговор за използването на цифровите закони на Европейски Съюз, изрази опасността по време на видеосреща с Мъск през днешния ден ", написа вестникът, като се базира на хора, осведомени с диалога.
-->
Бретон е призовал Мъск да се придържа към лист с правила, който включва основаване на ясни критерии, по които даден консуматор може да бъде блокиран, възпиране от " случайно " възобновяване на блокирани консуматори, " нападателно " гонене на дезинформация и единодушие за " просторен самостоятелен одит " на платформата до идващото лято.

Според " Файненшъл таймс " Мъск е бил предизвестен, че в случай че не съблюдава тези правила, Twitter " рискува да наруши " новия Закон на Европейски Съюз за цифровите услуги, който открива стандарт за това по какъв начин софтуерните компании би трябвало да модерират наличието. Бе маркирано, че в случай че Twitter наруши закона, на обществената мрежа ще бъде наложена възбрана в границите на Европейски Съюз или санкция в размер до 6% от международния оборот.

Бретон е призовал Мъск да ползва строги правила за рекламиране, които включват възбрана за " таргетиране " на деца и възбрана за " таргетиране " на всички консуматори въз основа на " сензитивна информация " като религиозни и политически убеждения.

Американската компания Twitter Inc. е учредена през 2006 година Основният артикул на компанията е обществена мрежа за продан на къси известия. Седалището на компанията е в Сан Франциско, Калифорния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР