Голяма част от Западна и Северна Европа продължава е в

...
Голяма част от Западна и Северна Европа продължава е в
Коментари Харесай

Температурен рекорд от 44 градуса по Целзий беше измерен в Лисабон



Голяма част от Западна и Северна Европа продължава е в плен на жегите. Горещини поради топли въздушни маси от Африка обгърнаха най-западната част на Стария континент, а на Иберийския полуостров се борят и с пожари.  В португалската столица Лисабон беше измерен температурен връх от 44 градуса по Целзий. Предишното достижение, която е с градус по-ниско е било измерено преди близо 40 години.

Болниците регистрират повишаване на броя на хората с разнообразни недоволства поради горещото време, а управляващите на някои места разпоредиха здания като търговски центрове и църкви, които са климатизирани или по-хладни, да останат отворени 24 часа. 

В Испания също се борят с жегите. Местните управляващи предизвестиха, че целият южен регион Естрамадура е под риск от пожари.

Високите температури обгърнаха и Северна Европа. Финландският курорт - Р о ваниеми, прочут с прохладните си температури от към 20 градуса по това време на годината, също падна в плена на жегата - живакът там доближи 32 градуса.

Ситуацията е сходна и в Швеция, обхваната от извънредно гореща вълна.

Местните поданици обаче нямат нищо ппротив високите температури.

" Всъщност ми харесва. Наистина е прелестно. Това е добра смяна. В Швеция топлото време в никакъв случай не се задържа за толкоз дълго. Не сме готови за това. На множеството места няма климатици. Но все пак това време е прелестно ". 

Доволни са и продавачите на сладолед - главно средство за разхлаждане в жегите.

" Така е през цялото лято. Яде се доста сладолед ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР