Голяма част от софиянци решиха да тръгнат на път с

...
Голяма част от софиянци решиха да тръгнат на път с
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов с мрачна прогноза заради преселението на софиянци

 Голяма част от софиянци взеха решение да тръгнат на път с настъпването на Великденските празници, което накара управляващите да затворят София и на практика да лимитират на половина опциите за влизане и излизане от града. Това даде мотив и на лекарите да изразят недоволството си от безразсъдното държание на въпросните, а шефът на “Пирогов “ проф. Асен Балтов даже прикани всички тези хора да си останат, колкото се може по-дълго на вилите.

“Най-рано след 10 дни ще забележим дали настоящето велико преселение от София към вилните зони “, споделя професорът. “Дай Боже, множеството хора да са решили да останат по-дълго време, тъй като рискът за тях се усилва, както за тях, по този начин и за тези, при които са били “, сподели проф. Асен Балтов в студиото на Канал 3.

Ситуацията е в действителност сериозна и не трябва да се неглижира от хората, без значение от натрупващото се мнение, че медиите раздуват прекомерно случая. Проф. Балтов посъветва конспираторите да посетят “Пирогов “, с цел да видят с очите си пред какво е изправено обществото ни, в случай че не съблюдава ограничаващите ограничения.

“Профилът е доста друг и нямаме към момента задоволително огромна статистическа извадка, която да ни даде отговор на този въпрос “, продължава Балтов. “У нас междинната възраст е към 64 години, само че има и много деца, които боледуват, само че при тях минава повече като елементарен грип. Това като че ли дава на хората подправеното утешение, че няма нищо притеснително “.

В последни дни се следи по-сериозен растеж на болните от COVID-19 в страната, само че проф. Асен Балтов предизвести, че 40-50 души не са пик и към момента не сме го достигнали. “При към 100 регистрирани случая на ковид на ден в България можем да приказваме за настъпил пик “, споделя той.

Професорът поддържа концепцията за носене на маски, като въпреки всичко акцентира, че отбраната е минимална, само че въпреки всичко е отбрана.

“Скоро още веднъж ще имаме тези ултравиолетови лампи, които се използваха през Комунизма, тъй като имам вяра, че те могат да са много потребни “, добави проф. Балтов във връзка с познатите средства за предотвратяване от ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР