Голяма част от природата вече е загубена. За това предупреди

...
Голяма част от природата вече е загубена. За това предупреди
Коментари Харесай

ООН: Голяма част от природата вече е загубена

Голяма част от природата към този момент е изгубена. За това предизвести Експертна група към Организация на обединените нации за биоразнообразието. Това, което ни е останало от нея, продължава да се разрушава, съобщи Българска телеграфна агенция.

В прелиминарен отчет от 1800 страници се установи, че природата е източник на безчет благосъстояния – вода, храна, сила и минерали. Тя е великодушна към хората. Уловът на риба в международен мащаб се е повишил с 50% през последните 50 години. Над 2 милиарда души употребяват дървата като източник на сила. Между 25 и 50 на 100 от фармацевтичните артикули идват от природата. Растенията и микроорганизмите играят основна роля за филтрирането на водата и за чистия въздух. Флората и океаните гълтам над половината от излъчванията въглероден двуокис, пораждащ климатичните промени. Но всички тези богатства са подложени на заличаване. Хората експлоатират и замърсяват околната среда повече от всеки път.

В наши дни 75% от околната среда на сушата, 40 % от океаните и 50 % от реките демонстрират признаци на замърсяване.

Вече над 40% от земите се обработват или са част от градската среда. Незасегнати и “в диво положение ” са едвам 13% от океаните и 23% от земната територия.

Изтощаването на обработваемите площи е довело до намаляването на селскостопанските добиви в над 20% от земната повърхнина, което е засегнало над 3 милиарда души.

Португалия не разрешава найлоновите торбички

От 1990 до 2015 година площта на международните гори е намаляла с 5% – от 4,28 милиарда хектара на 3,99 милиарда хектара.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР