Голяма част от изявлението беше посветена на разговори по телефона

...
Голяма част от изявлението беше посветена на разговори по телефона
Коментари Харесай

Каква е гаранцията, че няма да ме треснат след оставката. Пита главен прокурор

Голяма част от изказването беше отдадена на диалози по телефона и персонално, както и на разменени известия в дните след гърмежа на 1 май. По признанието на Гешев той е имал потребност от няколко дни да осъзнае какво се случва, по тази причина и е избягвал обществени изяви като се изключи изявлението за Българска национална телевизия.

От всичко разказано, а и пуснато като запис в залата, излиза наяве, че основният прокурор Иван Гешев не е бил сюрпризиран, че оставката му ще бъде желана, единствено е желал " заслужен излаз " / " заслужен exit ", а един път Иван Гешев назова настояването си и " почтено оттегляне ".

От описа на Гешев излязоха и редица имена на магистрати - Радо, Петков, Ясен, Евгени, Калина, а заместниците си стана ясно, че назовава общо " заместничките ". Също по този начин от записа излиза наяве, че Гешев желае гаранции за себе си и децата си, по този начин и за своите хора, че няма да бъдат унизени - точно това са " заместничките и Сийка ". Излязоха и имената на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, на президента Румен Радев, на Десислава Атанасова от ГЕРБ, на политическа партия " Продължаваме промяната " и на други политици и магистрати.

От записа на диалога с магистрата Йордан Стоев излиза наяве, че Иван Гешев желае гаранции за фамилията си, и, че гаранции за това се търсят и дават непосредствено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Стоев му дава обещание да му пусне известие - " гаранциите са доказани ", а Гешев желае известие " всичко е окей ".

Но и Гешев задава и следният въпрос: " Каква е гаранцията, че няма да ме треснат, като си подам оставката? " " Ще натиснат ентър, и к`во ще натиснат ", споделя Гешев. " Нищо няма да натиснат, ти не си толкоз тъп ", отвръща Стоев, а Гешев изрязава и на едно място удивлението си от това, че " ще бутнат системата ".

Гешев сподели и чат с Бойко Борисов, в който водачът на ГЕРБ му е пратил емотикон с усмивка. " Моята глава е задачата да има държавно управление на Политическа партия ", твърди Гешев в записа. " След четвъртък го разбрахте? След Габриел? А кой го написа това? Аз съм наясно. Магдалинчев знаеше ли? Сега са го натиснали ", са съществени терзания на магистратите.

" Как ще изберем нов? ", пита Гешев. " Ще започват процедурата за избор ", отвръща му Стоев. " Нас може тъкмо за два месеца да ни пуснат. Процедурата може да отиде до шест месеца. И аз не знам, само че мисля, че най-после ще създадат държавно управление. Тя да си напусне поста и да пристигна тук за нещо нестабилно... ". Освен това Иван Гешев се чуди за какво Румен Радев го е защитил в Южна Африка, а Стоев му изяснява, че това не е отбрана, а е " желал да обере славата от схемата на Сорбоната ".

Иначе Иван Гешев отхвърля изцяло концепцията за инсценировка на бомбата от 1 май. За Гешев е знамение, че не е потърпевш никой и за него това е " божествена интервенция ". Цитира и думите на специалиста от Израел. Освен това не изключи още веднъж и версията за уредник и гарант Руската федерация, защото бил декларирал, че Путин в случай че пристигна на посещаване у нас, страната ни ще го арестува в осъществяване на заповедта за арест на Международния углавен съд. Освен това имало и закани от съветската хакерска група.

Той даде да се разбере, че няма да се подаде оставката като основен прокурор. " Объркали са индивида и политическия тайминг. Ако желаеха да завладяват прокуратурата и малко да изчакат, да създадат държавно управление и да го създадат ", сподели Гешев, който няма терзания от натискане на копчета, на ентери, на шлюсове и минуси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР