Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани

...
Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани
Коментари Харесай

Терзийски: Голяма част от договорите са подписани и започват ремонти на пътища в цялата страна

" Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани и стартира работа из цялата страна ", това съобщи пред Българска национална телевизия Йордан Терзийски от " Продължаваме промяната " - зам.-председател на парламентарната комисия по районна политика

" Само след няколко месеца административна пауза виждаме качеството на осъществяване на пътища - виждаме, че още първото лято с големи дупки и има риск от ПТП. Натам са положени нашите старания - да подпишем всички контракти и да стартира настоящият ремонт и поддръжка, с цел да може пътната сигурност още веднъж да бъде реалност ", разяснява той.

" Старите контракти към строителните компании значително са изплатени ", разгласи депутатът.

" Министър Караджов изясни механиката, по която се случва това разплащане - то минава през Национална агенция за приходите, трябват един-два дни утвърждение, само че мисля че огромна част от разплащанията са осъществени и допускам, че той ще завърши с разплащанията още тази седмица ", съобщи той.

Терзийски бе безапелационен, че с инхаус поръчки повече няма да се работи.

В момента са пуснати публични поръчки за всяка една от областите.

Договорите на пътностроителните компании са удължени до избирането на нови реализатори.

" Най-спешният приоритет все още е градежът на автомагистрала " Струма ", съобщи депутатът.

" Още октомври месец изтича Оценка на въздействието върху околната среда и това слага в риск целия план. Взимаме незабавни ограничения и се надявам да се откри общ език сред Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите, с цел да се избере вярното трасе и да се излезе с това решение пред Брюксел. Имаме утвърден Оценка на въздействието върху околната среда за трасе - което е най-евтиният и най-бързият вид и би трябвало да се започва още тази година ", посочи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР