Голяма американска банкова институция, постигна споразумение на стойност $1 милиард

...
Голяма американска банкова институция, постигна споразумение на стойност $1 милиард
Коментари Харесай

Поредната голяма американска банка хваната в нарушение – $1 милиард глоба

Голяма американска банкова институция, реализира съглашение на стойност $1 милиард по групов иск, обвързван с противозаконни практики, които съгласно регулаторните органи банката е прилагала по отношение на американската общност.

Споразумението е резултат от поредност от лъжливи действия, редовно осъществявани от Wells Fargo, както е посочено от Бюрото за финансова отбрана на потребителите (CFPB).

В предходен случай, през декември, Wells Fargo се съгласи да заплати рекордната санкция от $3.7 милиарда на CFPB поради нелегално заледяване на потребителски сметки, неразрешени такси, неразрешено разкриване на потребителски сметки и непозволено конфискуване на коли.

Настоящото съглашение за $1 милиард по груповия иск ще компенсира вложителите, които са закупили акции на Wells Fargo сред февруари 2018 година и март 2020 година

С помощта на посредник беше реализирано неотдавнашното съглашение, а в изказване Wells Fargo отхвърля да е направила каквото и да е нарушаване, съгласно информация , предоставена от Courtroom News Service.

CFPB заяви, че дейностите на Wells Fargo са засегнали отрицателно милиони американски фамилии, което е довело до финансови вреди за милиарди долари.

Потребителите са се сблъскали с противозаконни такси, лихвени такси, изненадващи такси за овърдрафт по техните автомобилни и ипотечни заеми, както и с неточни такси по техните разплащателни и спестовни сметки.

Като цяло CFPB уточни, че тези противозаконни дейности са засегнали над 16 милиона потребителски сметки, а част от наложените санкции са употребявани за възобновяване на милиарди долари на засегнатите лица в цялата страна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР