Голям скандал се разгаря около Урсула Фон дер Лайен за

...
Голям скандал се разгаря около Урсула Фон дер Лайен за
Коментари Харесай

Изданието Politico: Сканадл около Урсула Фон дер Лайен свързан със сделката с "Пфайзер"


Голям скандал се разгаря към Урсула Фон дер Лайен за подписаната договорка с производителя на ваксини Пфайзер. Американското издание New York Times ще води дело против Европейска комисия, поради укрити текстови известия сред председателката на Европейска комисия и шефа на Пфайзер

За това осведоми изданието Политико, което конкретизира, че правосъдният развой ще бъде против Европейска комисия, заради непубликувана текстова преписка сред председателката на комисията и Алберт Бурла, който заема поста на изпълнителен шеф на Пфайзер.

Адвокатите на изданието New York Times ще се срещнат с техните сътрудници – юристите на Европейски Съюз в съда, където ще отстояват позицията си, че Европейска комисия е правно задължена да разгласява информация, съдържаща детайлности за договорката. Тя е а стойност от милиарди евро и е за закупуване на ваксини против Ковид-19 за Европейския съюз.

Даден е ход на делото от 25-ти януари тази година, само че по-подробна информация в онлайн платформата на Съда на Европейските общности липсва.

Американското издание отхвърля да разяснява случая, като в обява декларират, че те изпращат голям брой претенции за независимост на информация, с която поддържат деен указател, само че сега не могат да разясняват тъкмо този случай.

Немският ежедневник Bild по-рано също заведе няколко правосъдни каузи против Европейската комисия, като настояването им е да се изкарат обществено документите от договарянията за закупуване на ваксини от Pfizer/BioNTech и AstraZeneca. По случая следва любопитна правосъдна борба.

Източник: blitz.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР