Голям скандал гърми с българското Министерство на вътрешните работи и

...
Голям скандал гърми с българското Министерство на вътрешните работи и
Коментари Харесай

ГЪРМИ СТРАШЕН СКАНДАЛ: Ще падне ли главата на Бойко Рашков, след като допусна автобуса-ковчег на наша територия без лиценз

Голям скандал гърми с българското Министерство на вътрешните работи и нейните ръководители, откакто стана ясно, че рейсът, който през вчерашния ден погреба 45 души от Северна Македония на автомагистрала " Струма ", не е бил лицензиран и не е попадал в базата данни на локалното Министерство на превоза.

Припомняме,че нощес министърът на превоза и известията Благой Бочварски удостовери информацията, че рейсът на " Беса транс ", в който починаха 45 души на автомагистралата у нас във вторник, не е подаден на способените институции в страната, написа македонският " Вечер ".

Македонското министерство на превоза и известията стартира процедура по отнемането на разрешителното на „ Беса Транс “, чиято благосъстоятелност е транспортното средство.
свързани новини1896преди 1 часа503709преди 11 часа
По данни на Министерство на вътрешните работи рейсът на " Беса транс " е минал механически обзор през октомври тази година, сподели министър Спасовски.

Министерството на превоза и известията в западната ни съседка към момента проучва документите на превозвача " Беса транс ", неговите рейсове и записаните професионални водачи. Данните досега демонстрират, че изгорелият рейс въобще не е подаден от притежателя и не попада в системата на министерството. Собственикът на организацията не е получил лиценз за това транспортно средство, а рейсът въобще не е в базата данни на Министерството.

Все още се ревизира дали двамата водачи, управлявали рейса, са имали уверение и дали са регистрирани от притежателя на организацията. Процедурата се усложнява от обстоятелството, че към момента не са известни имената на всички починали при нещастието, разиграла се във вторник сутринта на автомагистрала " Струма ".

Фирма „ Беса Транс” има лиценз за интернационален транспорт на пасажери от 2018г. Според законите на Република Северна Македония всяка компания, която прави интернационален превоз, е длъжна да регистрира транспортните средства, които ще пътуват, както и професионалните водачи, които ще ръководят тези транспортни средства. Конкретният рейс, в който е станала нещастието, въобще не се оповестява в тяхната база данни. По първична информация рейсът е нов и се движи през последните три години.

Държавната транспортна ревизия в Северна Македония пък е организацията, която дава отговор за контрола на превозвачите, които би трябвало да правят постоянен и ексклузивен надзор, да ревизират дали превозвачите дават отговор на изискванията и дали имат лиценз. Директорът на Инспектората Руфат Хюсейни към момента не е коментирал тематиката, с цел да изясни дали е направлявал рейса на Беса Транс. Хюсейни сподели пред МИА във вторник, че Държавната транспортна ревизия е повдигнала четири наказателни обвинявания против превозвача Беса Транс тази година за нарушение на протоколите за Covid-19 за публичен пътнически превоз.

Разследването би трябвало да покаже и по какъв начин рейсът е прекосявал междудържавните граници, в случай че не е имал регистриран лиценз.

Мълчание резервират и българските управляващи, които към момента не са споделили какви документи е показал водачът на рейса при влизане на наша територия. Ако рейсът не е бил лицензиран, то най-вероятно се е движил с подправени документи, които не са открити от българските управляващи.

Ако е налице такава догадка, отговорността би трябвало да поемат всички ръководители по веригата, като се зпочне от началника на Главна дирекция " Гранична полиция ", мине се през основния секретар на Министерство на вътрешните работи и се стигне до Министерство на вътрешните работи министърът Бойко Рашков.

да се движи след 21.00 часа българско време . Припомняме, че по зкаон, когато има транспорт на деца на българска територия, то рейсовете не би трябвало да се движат в часовия диапазон сред 21.00 часа и 06.00 часа. И макар че най-вероятно ще се одобри хипотезата, че въпросният рейс не е правил проведен транспорт на деца, остават подозренията, че откакто в авотбуса е имало огромна група деца, то той е трябвало да бъде спрян от граничните властти и да не се движи в нощните часове.

Припомняме, че след тежкия случай в ранните часове през вчерашния ден с рейса в България 45 души починаха, а други 7 бяха ранени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР