Голям митинг в подкрепа на Израел се проведе в чешката

...
Голям митинг в подкрепа на Израел се проведе в чешката
Коментари Харесай

Демонстрации в подкрепа и против Израел се проведоха в Прага

Голям протест в поддръжка на Израел се организира в чешката столица Прага.Министър-председателят на страната Петр Фиала се включи в демонстрацията в поддръжка на Израел във войната му против Хамас, обръщайки се към множеството с прочувствени думи.
Трудно е да се намерят думи за това, което се случи на 7 октомври. Трудно е да се намерят думи, с които да го опишем, и думи, с които да го осъдим. Да, спорът в Близкия изток е комплициран. В него се редуват моменти на вяра за мир, и моменти на въоръжен спор и напрежение. Но това, което се случи на 7 октомври, беше принуждение и грубост, които нямаха граници.
Петр Фиала, министър-председател на Чехия

С настъпването на вечерта наоколо се събра пропалестинска проява. Полицията застана сред двете групи, като и двете демонстрации завършиха без конфликти.Конфликтът стартира, откакто на 7 октомври бойци на Хамас от Ивицата Газа пробиха мощно укрепената разграничителна стена на Израел и нападнаха музикален фестивал навън и израелски гранични общности. В отговор на кървавото навлизане Израел стартира въздушни удари по линията Газа и я отдели от храни, гориво и други доставки, като се зарече да унищожи бойната формация.Във войната са убити над 8800 палестинци, настояват от палестинското министерство на опазването на здравето.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР