Голям интерес предизвика семинарът на БФ Волейбол за развитие на

...
Голям интерес предизвика семинарът на БФ Волейбол за развитие на
Коментари Харесай

Голям интерес на семинара за развитие на треньорски кадри

Голям интерес провокира семинарът на БФ Волейбол за развиване на треньорски фрагменти. Форумът беше в НСА и се организира с поддръжката на ММС за кадрово обезпечаване на олимпийска подготовка. Лекторите проф. Даниела Дашева и Георги Петров споделиха забавни неща за планирането, ръководството и периодизацията на подготвителния развой

„ Силата, мощността, координацията и гъвкавостта са значими фактори за волейболния резултат ", изясни Дашева, чиято лекция продължи час и половина. Професорът даде обещание, че още веднъж ще приказва пред искащите на предстоящ сходен семинар.

„ Определяме за цел да знаем какво желаеме и по какъв начин да го реализираме ", добави Георги Петров. Той показа своя удобен опит в школата на Локомотив (Новосибирск). Показа видеоматериали с моделирани тренировки, които са избегнали тежкия травматизъм в последните три спортни сезона. В отбора на Петров не е имало играч с трайна травма в тези 3 години. Фактът демонстрира, че неговата методика е сполучлива и си заслужава употребява.

" Ползата е голяма, тъй като лекциите са с такава устременост която изисква ежедневна работа в наситения календар, който имаме - разяснява Николай Иванов, координатор на националните тимове. - Важно е по какъв начин да се структурират подготовките, по какъв начин да се ръководи работната седмица, с каква устременост да бъдат упражненията, с цел да се избегнат контузии при децата. Треньорите, които имат нужната подготовка, знаят тези неща. Затова се вършат тези семинари. Науката и играта се развиват. Трябва да бъдем в крайник с новите трендове, които се постановат. Не би трябвало да има закъснение при образованието.

Много съм удовлетворен от наличието. Имаше хора, които демонстрираха огромно предпочитание да участват. Но тъкмо в този интервал имаше финали при другите възрасти. Треньорите водят отбори и по тази причина взехме решение лекциите да се записват. Лекторите ни ги предоставиха. В най-скоро време тези лекции ще са налични на формалния уебсайт на федерацията. Тези хора, които не са имали опцията да участват персонално, ще се срещнат със наличието. Това е добра процедура, която сме подхванали. Трябва да има осведоменост и бистрота. Надявам се този вид семинари да не са еднократен акт, а да създадем просвета у нашите треньори с по-често събиране, обмяна на мисли и опити. "

БФВ и НСА работят от дълги години в тясно съдействие по разнообразни планове. SERVE e европейски план, в който двете организации работят взаимно за разработване на мобилно приложение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР