Голям интерес от страна на туристи отчитат хотелиери от разложкото

...
Голям интерес от страна на туристи отчитат хотелиери от разложкото
Коментари Харесай

Бум на туристи в село Баня в разгара на морския сезон

Голям интерес от страна на туристи регистрират хотелиери от разложкото село Баня. Те са сюрпризирани, че по това време на годината, когато нормално хората избират отмора на море, в курортното село съвсем няма свободни места. Пълни са както дребните къщи за посетители, по този начин и огромните комплекси.

Хотелът на Мария Юрганчева е цялостен с туристи от началото на месеца. Впечатление й прави, че гостите остават за по-дълго време, а освен за уикенда, както беше до в този момент.

Август месец виждам, че моите резервации са към този момент за 1 седмица. Аз съм доста учудена, че тази година има подобен интерес към село Баня. Явно хората са зажаднели да излязат, да се разходят, да се топнат в басейна и наклонността, най-малко от началото на лятото е, че от ден на ден и повече посетители имаме, споделя Мария.

Минералната вода и планината са нещата, които притеглят туристите тук. В момента туристите са главно българи и македонци.

Ние сме им близка дестинация и очевидно финансово могат да си разрешат нашите почивки, добавя Мария.

Цените са разнообразни, според от услугите, които се оферират. В фамилните хотелчета може да преспите за към 30 лева на вечер, а в огромните 5-звездни комплекси цената е към 200 лева

През лятото броят на туристите в Баня е еднакъв на броя на локалните поданици. Населението е към 3000 души, толкоз е и легловата база, която се запълва на 100 %.

Репортер: Йорданка Бакалска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР