Голям горски пожар северно от Атина, който излезе извън контрол,

...
Голям горски пожар северно от Атина, който излезе извън контрол,
Коментари Харесай

Голям горски пожар северно ат Атина, евакуираха крайбрежен град

Голям горски пожар северно от Атина, който излезе отвън надзор, накара управляващите да наредят евакуация на близкия крайбрежен град като защитна мярка, оповестява Ройтерс.

Силните ветрове раздухаха пламъците в региона на Схиматари , на към 50 км от столицата , на фона на покачващите се температури.

Властите приканиха жителите да изоставен град Дилеси и стопираха локалния трен, до момента в който повече от 100 пожарникари, подкрепени от четири самолета и два хеликоптера, се бореха с огъня.

Спасителните екипи се пробват да потушат и пожар в региона на Ахая , в южната част на полуостров Пелопонес, където бяха евакуирани четири села.
Миналата година горските пожари опустошиха към 300 000 акра гори и шубраци, когато Гърция претърпя най-тежката гореща вълна от 30 години насам.
След остри рецензии към реакцията му държавното управление даде обещание да усили потенциала за битка с пожарите.

В събота няколко десетки румънски и български пожарникари заеха позиции в Гърция , като това са първите членове на европейски сили, които се разполагат, с цел да обезпечат поддръжка при положение на огромни горски пожари през лятото.

При най-тежкото огнено злополучие в Гърция през лятото на 2018 година починаха 102 души , когато пожар обхвана крайморския град Мати и околните региони наоколо до Атина. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР