Голям екшън се разигра на граничния пункт Капитан Андреево, след

...
Голям екшън се разигра на граничния пункт Капитан Андреево, след
Коментари Харесай

Екшън на Капитан Андреево. Бесни шофьори, паникьосан министър

Голям екшън се разигра на граничния пункт " Капитан Андреево ", откакто над 300 превозвачи блокираха границата. Министърът на превоза Николай Събев по неотложност отиде на място, с цел да беседва с турските представители на „ Капъкуле “ и да търситърси вид по какъв начин да отпуши километричната опашка от тирове с хранителни артикули. Сред тях са министърът на търговията, шефът на Одрин и районни митнически ръководители. Заради ескалацията, се чака на място да бъде изпратена жандармерия.

Основната тематика на диалозите са ограниченията за облекчено прекосяване на ТИР-овете през граничните пунктове.

Шофьорите посрещнаха министър Николай Събев с крясъци " оставка ".

" Транспортът не работи към този момент 5 месеца! Не може министърът на превоза да не знае какво се случва на граничния пункт! Не може министърът след шестия ден да пристигна, с цел да взема решение проблемите! Не може ние да стоим по 5-6 дни пред Министерство и да не бъдем признати ", оповестиха представителите на превозвачите  Йордан Арабаджиев и Елена Милтенова.

" Той не желае! Включително и през вчерашния ден, в Транспортна комисия, ние не бяхме позволени, с цел да му зададем въпросите, които имаме. Имаме доста съществени проблеми, отвън пакета от ограничения, който предложихме и който очевидно не се припознава от държавното управление ", добави Арабаджиев.

Хаосът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ продължава към този момент втора седмица. Опашките се извиха, откакто БАБХ приключи активността на частната лаборатория " Евролаб 2011 " за финосанитарен надзор и Агенцията стартира да прави пробите за пестициди в София.

Превозвачите са безапелационни, че няма никакъв разговор с ръководещите по отношение на казуса и те търпят големи загуби, чакайки денонощия наред тестът за плодове и зеленчуци да излезе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР