Голям басейн, вграден в скали - публична държавна собственост край

...
Голям басейн, вграден в скали - публична държавна собственост край
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за басейн, вграден в скалите на първа линия край Синеморец


Голям басейн, вграден в скали - обществена държавна благосъстоятелност край Синеморец, са разкрили при инспекция чиновници на Областната администрация в Бургас, заяви БНР.

Басейнът се намира на първа линия до морето.

Областният шеф Мария Нейкова е изпратила писмо до кмета на Царево Георги Лапчев, с цел да получи информация по какъв начин е позволено това строителство.

Незаконно построеният басейн е открит инцидентно при инспекция за нелегално строителство, осъществена на територията на цялата област. Проверяващите са открили, че частен парцел загражда пътя до скалите, където е вграден басейнът.

" Басейнът е върху скалите, които са обществена държавна благосъстоятелност. Нещо по-страшно са установили моите сътрудници там. Преди басейна има парцел, който е частна благосъстоятелност и който парцел попречва достъпа на страната до държавния парцел, в който е построен този басейн ".

Този басейн би трябвало да бъде отстранен, сподели изрично регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова.

Освен там и в рибарското населено място Ченгене скеле са открити нелегално издигнати вили върху държавни терени, сподели още Мария Нейкова:

" Народни представители, органи на изпълнителната власт са се сдобили с едни по-големи къщички там ".

Що се отнася до 3-те противозаконни постройки край така наречен летни сараи на Ахмед Доган в парк " Росенец ", защото нито една компания не се включи в публичната поръчка, оповестена от регионалната администрация за събарянето им, в този момент от там приканват родолюбци, организации и институции да се заемат с премахването на тези парцели.

Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира по изявления в медиите , касаещи противозаконния басейн, издигнат върху скали край морето в местността " Поляните ".

Разпоредена е инспекция, която би трябвало да откри дали има нелегално строителство.

Тя би трябвало да бъде осъществена от кмета на община Царево в период от 30 дни.

След привършване на проверовъчните дейности материалите би трябвало да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура-Бургас, който да предприеме проследяващи дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР