Голмайсторът №1 и бивш капитан в историята на българския национален

...
Голмайсторът №1 и бивш капитан в историята на българския национален
Коментари Харесай

Бербатов на 43, ЦСКА, Юнайтед и Леверкузен му честитиха

Голмайсторът №1 и някогашен капитан в историята на българския народен тим – Димитър Бербатов, чества през днешния ден 43-ия си рожден ден.
Един от най-известните български футболисти е играл за тимовете на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако, ПАОК и Керала Бластърс. Той е 7-кратен притежател на наградата Футболист №1 на България, притежател на Купата на България с ЦСКА, Голмайстор на Висшата лига от сезон 2010/2011, повторен първенец на Англия с Манчестър Юнайтед, троент притежател на Купата на Лигата в Англия - два пъти с „ алените дяволи “ и един път с Тотнъм. Бербатов има във визитката си още два трофея от „ Къмюнити Шийлд “ и един от Световното клубно състезание.

Печели и три сребърни медала от Шампионската лига. Сред самостоятелните му оценки са още - Играч на сезона на Тотнъм (2006/2007) и на Фулъм (2012/2013), както и Играч на годината на Монако (2014-а година).
Два пъти е избиран и в тима на сезона в немската Бундеслига с екипа на Байер Леверкузен (2003/2004 и 2004/2005). За България той има 78 мача с 48 попадения. Ръководството на ЦСКА не пропусна да поздрави Бербатов по случай рождения му ден.
От Манчестър Юнайтед и Байер Леверкузен също поздравиха някогашния нападател за празника му. Ето какво написаха от ЦСКА: Днес, на 43 години става великият и несравним Димитър Бербатов! Легендарният български нападател е един от най-ярките и емблематични фигури в историята на клуба.

С ЦСКА Бербатов поема по своя дълъг и изпълнен с триумфи футболен път. За ЦСКА Бербатов играе 65 мача, като бележи 38 пъти. С " алените " печели един трофей – Купата на България през 1998/99 година, след победа с 1:0 против Литекс на финала.

Бербатов идва на " Армията " след трансфер от Пирин (Благоевград), като за него са платени 800 000 немски марки. През 1998 година става част от юношеския тим на ЦСКА, а през идната 1999 година подписва професионален контракт с клуба и става част от първия отбор.

Първият гол на благоевградчанина в формален мач за ЦСКА e при успеха с 2:1 против Миньор (Перник) за Купата на България. Дебютът му на европейската сцена още веднъж е с екипа на ЦСКА – против северноирландския Портадаун, а против Конструкторул (Молдова) Бербатов вкарва пет гола - връх за най-вече голове в един мач за " армейците " в Европа. Интересен факт е, че последният мач на Бербатов за Байер (Леверкузен) в Европа е точно против ЦСКА през 2005-та година.

Тогава " аспирините " губят на два пъти с по 0:1 от " армейците " в първия кръг в шампионата за Купата на УЕФА. Бербатов е футболист номер 1 на България рекордните седем пъти - през 2002 година, 2004 година, 2005 година, 2007 година, 2008 година, 2009 година и 2010 година
Нападателят е водачът на Националния тим по футбол с капитанската лента от 2006 година до 2010 година, когато се отдръпва от него. Също по този начин е участник на Европейското състезание през 2004 година, където е и капитан на националния тим.

Димитър Бербатов е и рекордьор по голове за националния тим, със своите 48 маркирани попадения, маркирани в 79 мача. Всички в клуба желаят на Димитър Бербатов доста здраве, благополучие и триумфи във всички инициативи!
От Манчестър Юнайтед пък качиха две фотоси на Бербатов, като на първата посланието гласеше: „ Автор на страхотни голове. Честит рожден ден на някогашния нападател на Юнайтед Димитър Бербатов! “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР