Голмайсторът на Зенит Артьом Дзюба даде обширно интервю за Чемпионат,

...
Голмайсторът на Зенит Артьом Дзюба даде обширно интервю за Чемпионат,
Коментари Харесай

Интервюто с Дзюба: Унай Емери е лицемер и всички го разбраха

Голмайсторът на Зенит Артьом Дзюба даде обстойно изявление за Чемпионат, в което показа доста забавни неща за спора си с част от шефовете на клуба, скандалното овакантяване на Спартак (Москва), триумфите с националния тим и отношението си към критиците.

“Доказал съм се, а какво приказват хората за мен, не ме интересува. Отнасям се с усмивка към тези, които ме подценяват. Във футбола паметта е къса. Преценете сами, щом продължава да има почитатели, които не признават качествата на Кристиано Роналдо и такива, които се съмняват в класата на Серхио Рамос. Говореха, че съм мъртъв за футбола, че в никакъв случай няма да изплувам. Нека си лаят, единствено това умеят. Никога няма да се трансформира, с цел да съм комфортен на този или оня. Това просто няма да съм аз. Да, от време на време бъркам, само че най-малко постоянно се старая да съм искрен”, съобщи Дзюба.

“Не желая да разясня какво се случва напоследък в Спартак (Москва). Ще кажа единствено едно: не скърбя за метода, по който се развиха събитията”, отсече нападателят.

Дзюба е младеж на Спартак и беше огромен любим на последователите, само че през 2015 година мина като свободен сътрудник в Зенит. Той обаче се върна към времето, когато отпред на “червено-белите” беше Унай Емери. След като беше уволнен поради слаби резултати испанецът се оплака, че Дзюба е настройвал останалите футболисти против него.

“Неотдавна видях думите на Емери в книгата му. Казва, че съм настройвал играчите и публицистите против него. Каква неистина! Той за следващ път потвърди, че е двуличник! Ще ви дам един образец. Емери постоянно привикваше футболистите на самостоятелни диалози. Казваше на всеки: “Ти си доста добър, другите не са като теб.” Само че нашият нрав е подобен, че си споделяме тези неща. В Западна Европа може би е друго и играчите си мълчат. И всички схванаха, че треньорът не е откровен”.

Дзюба описа и за интервала след завръщането си в Зенит след наема в Арсенал (Тула). Преди това той се оказа непотребен в състава на питерци при Роберто Манчини.

“Чувствах какво ще се случи. Когато разбрах, че новият треньор е Сергей Семак и той ще върне всички несправедливо отпратени футболисти, се зарадвах. Но не съм трансформирал отношението си към някои нечестни хора в клуба, които и до момента са тук”, призна таранът.

“Започнахме сезона ненадейно мощно даже за самите нас. А за спада в последните седмици има доста аргументи. На първо място травмите. също така неприятната обстановка с Александър Кокорин. И двамата са основни футболисти, без които ни стана по-трудно. Умората също си сподели думата. Добре е, че още сме отпред в класирането. От позиция на качеството на играта, спчелихме и някои мачове, в които не заслужавахме да сме спечелили. Но имаше и дуели, в които нямахме шанс. Ще вършим генерални заключения след последния кръг. Който загуби по-малко точки, той ще е шампион”, заключи Дзюба.

“След международното състезание отношението на хората към мен се промени. И освен към мен. Сега доста хора ни имат вяра и това ме стимулира. Искам да потвърдя на цяла Русия, че футболистите не се отнасят с равнодушие към работата си и желаят постоянно да побеждават. Понякога се получава, различен път - не, само че не излизаме в нито един мач единствено да отбием номера. Все повече деца идват на мачовете - гледат, вълнуват се. Дори и да имам някакви болки или да не съм в оптимална форма, не мога да си разреша да се отпусна. Във всеки мач би трябвало да сме на високо равнище, с цел да заразяваме от ден на ден деца с любовта към футбола”, призна съветският национал.

Той бе запитан и какво мисли за постъпката на Александър Кокорин и Павел Мамаев, които преди няколко месеца пребиха държавен чиновник в заведение в Москва и сега са под арест.

“Ядосва ме целият звук, който се подвигна. Много хора си вършат пиар от цялата обстановка. Всички тези злобари, мнения, специфични излъчвания по малкия екран - това е срам! Аз имам свое мнение по тематиката, само че не желая да го налагам. Съзнателно взех решение да не пиша нищо за това в обществените мрежи. Трябва да се мисли трезво, да се разбере тъкмо какво се е случило. В никакъв случай не пазя Кокорин и Мамаев. Ясно е, че постъпиха неприятно и би трябвало да си понесат последиците”, съобщи Дзюба. Премиер Лига 17 кръг, неделя 9 декември  Зенит 1:2краен резулат  Рубин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР