Големият Тодор Колев, който завинаги ще остане в сърцата на

...
Големият Тодор Колев, който завинаги ще остане в сърцата на
Коментари Харесай

„Там, дето поисках - бях, взех колкото пожелах“: спомени за Тодор Колев

Големият Тодор Колев, който вечно ще остане в сърцата на поколенията като един от най-хубавите български артисти, комици, музиканти и шоумени, е роден на днешната дата през 1939 година

Ето за какво взехме решение да ви напомним един текст, отдаден на артиста, който ще ви накара да си спомните за него с усмивка.

„ Там, дето желаех бях, взех колкото пожелах. “
 Пробвахме коректор №1 в Европа * Edna предлага Пробвахме коректор №1 в Европа*
Това е мисъл, с която от няколко години се разсънвам, а в този момент още веднъж звучи от радиото. Дрезгавият глас на Тодор Колев ме кара да настръхна, просълзява ме. Изпълва ме с благополучие и чувство за любов. И в това време с малко горест.

Съпругът ми знае, че доста обичам тази песен и усилва радиото. В колата е безшумно. Аз нормално пея с цяло гърло, пея и рева, само че не и през днешния ден. Днес е 26.08 – рождената дата на българския Чарли Чаплин. Днес приписвам респект пред живота и творчеството на индивида, който доста обичам. 

► 

Затварям очи, а от радиото продължава да звучи „ чух толкоз доста неистини “. Представям си небрежния му жест, с който си намества часовника. Усмивката му, по-скоро тъжна по време на осъществяването. Светлина, която излъчва. Стилът му и аристократичното му държание.

 БГНЕС

„ Знам, всичко си има край “  - Трудно ми е да му допускам и да го приема. Поне се пробвам да „ не обръщам глава обратно “.

 „ Фалшив воин “ – слушам от радиото. Странно, на мен постоянно ми се е виждал същински воин. Защо е кръстил песента си по този начин? Герой, който си е проправил път през времето и е запазил образа и идентичността си.

Поклон пред неповторимия и автентичен - Тодор Колев. 
 Най-култовите цитати от безконечните български филми  Най-култовите цитати от безконечните български филми  Най-култовите цитати от безконечните български филми  Най-култовите цитати от безконечните български филми
Автор: Сиана Янева

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР