Големият проблем вече не е корупцията, а работната сила. Бизнесът

...
Големият проблем вече не е корупцията, а работната сила. Бизнесът
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Големият проблем вече не е корупцията, а работната сила

" Големият проблем към този момент не е корупцията, а работната мощ. Бизнесът в България стартира да отхвърля поръчки, няма кой да работи. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той въпреки всичко посочи, че корупция съществува.
" В момента у нас има огромна претовареност и бизнесът заплаща заплати. Въпросът е, че стартират да отхвърлят контракти и нови поръчки, тъй като няма кой да работи ", добави още той в изявление за bTV.
По думите му краткосрочните ограничения включват се обърнем към българските малцинства в прилежащите страни и да създадем всичко допустимо да ги върнем у нас. В момента сме се насочили към малцинствата в Украйна, Молдова и Армения, означи Караниколов.
" Цената на газа се образува на международния пазар, не е от нас. Ние не сме производители на газ, с цел да можем да влияем, съобщи още министърът. Газът се подвига на международния пазар, както и продуктите, които заместват газа ", добави той.
По думите на министъра повишението на някои хранителни артикули, да вземем за пример на хляба, не е единствено поради нарастването на газа.
" Пшеницата се подвига на международния пазар, защото реколтата в международен мащаб беше неприятна ", изясни той.
Повишаването на цената на парното е извънредно неприятно и тук страната би трябвало да мисли, сподели още министърът, който означи, че има специфични дотации за обществено слабите, за които е невероятно да заплащат.
Според него приходите би трябвало да порастват повече, по-бързо и с по-голям %, в сравнение с разноските на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР