Големият грях на демократите в България е, че не успяха

...
Големият грях на демократите в България е, че не успяха
Коментари Харесай

Плевнелиев: България е бедна, защото не се откъсна от Русия


Големият грях на демократите в България е, че не съумяха да създадат лустрация, съобщи някогашният президент на страната Росен Плевнелиев пред БГНЕС. Той уважи паметта на жертвите на Народния съд.

„ 30 000 са задържаните за една нощ, хиляди са избити, десетки хиляди са с безусловно противозаконни и безчовечен присъди. За това действие Българска социалистическа партия на практика с нищо не дадоха поръчка, че се трансформират “, сподели Плевнелиев по време на церемонията за 1 февруари.

Според президента Българска комунистическа партия не се е трансформирала, като се изключи името си – Българска социалистическа партия.

„ Същите фрагменти, идеология, зависимости от сътрудници на Държавна сигурност и режима в Москва. Всъщност демокрацията значи да погледнеш истината оттатък пропагандата и операцията. Истината е, че десетки хиляди бяха избити при налагането на комунистическата тирания в България. Вместо Българска социалистическа партия да се извини, те не престават да откриват монументи на Тодор Живков. Ето един непросветен урок от историята. Българска социалистическа партия би трябвало да се извини на българския народ, с цел да може да стъпим на здравите основи на съзиданието “, зави президентът Росен Плевнелиев.

Бившият президент подлага на критика сегашния си сътрудник Румен Радев, който не участва на формалната гала, а уважи паметта на починалите самичък.

„ Това е крещящо доказателство, че Радев не желае да огледа обстоятелствата в очите. Той застава на страната на тези, които към момента имат вяра в идеологията на комунистическия режим, застава на страната на тези, които фалшифицират историята, застава на страната на пропагандата, а не на обстоятелствата “, споделя Плевнелиев.

Според някогашния президент страната ни спада към страните, които не съумяха да се откъснат от съветската сфера и по тази причина е толкоз бедна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР