Големият фаворит за спечелване на US Open 2017 Роджър Федерер

...
Големият фаворит за спечелване на US Open 2017 Роджър Федерер
Коментари Харесай

Американец измъчи Роджър Федерер под покрива на Артър Еш Стейдиум

Големият любимец за продобиване на US Open 2017 Роджър Федерер беше на прага да се спъне в първото затруднение. Швейцарецът трябваше да играе пет сета повече от 2 часа и половина с 19-годишния представител на домакините Франсис Тиафо. " Маестрото " се наложи с 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4, само че сподели, че няма елементарно да вдигне следващия и трофей от шампионат от Големия шлем.

 Шест дуела при дамите завършиха макар дъжда на US Open
Шест дуела при дамите завършиха макар дъжда на US Open

Останалите мачове ще се доиграят през днешния ден

Срещата се игра под затворения покрив на " Артър Еш Стейдиум ". Всеки един от първите четири сета беше извоюван от тенисиста, който реализира пробив. Федерер избра да резервира сили и елементарно даде четвъртата част.

Малко драма имаше в петия сет, когато швейцарецът проби рано и сервираше за мача. Федерер изпусна мачбол и беше продънен. Но както се случи против Григор Димитров на Уимбълдън, " Маестрото " и с съдбоносен пробив реши мача.

Федерер може да играе с българския №1 на полуфинал. Но до тогава и двамата ще би трябвало да завоюват по няколко сложни мача.

Ето какво показа любимеца за купата на US Open след мача:

" Голям тест за мен, наслаждавахме се на играта, феновете бяха страхотни. Доволен съм от мача. Дойдох в Ню Йорк да изживея отново тези страсти. Започнах мудно, Франсис беше под пара, чака го огромно бъдеще. Съжалявам, че и в четвъртия сет не започнах добре. В петия имах шанс. Щом съм тук, значи съм здрав, успеха ми дава в допълнение самочувствие. За първи път играх под покрив тук, беше отлично ".

 Франсис Тиафо
Източник:

Франсис Тиафо
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР