Големият български режисьор акад. Людмил Стайков дари над 800 книги

...
Големият български режисьор акад. Людмил Стайков дари над 800 книги
Коментари Харесай

Акад. Людмил Стайков дари 600 книги на библиотеката в Пещера

Големият български режисьор акад. Людмил Стайков подари над 800 книги от персоналната си сбирка на Библиотеката към НЧ “Развитие “ в Пещера. Сред тях има книги, които носят персоналните послания на създателите им към акад.Стайков. Заедно с литературните произведения, културната институция получи всички оценки и грамоти на акад.Стайков, както и всички работни сюжети, по които е правил най-хубавите български филми.

Безпрецедентният акт бе приветстван от пещерци, които имаха шанса персонално да се срещнат с учения. От името на обществеността признателност изрече Люба Шопова от Библиотеката, която го увери, че книгите са в положителни ръце. „ В нашата библиотека към този момент е обособена дарителска сбирка „ Библиотека Людмил Стайков “, с към 450 тома отраслова и художествена литература, следва да включим и тези скъпи издания, които през днешния ден ни подарихте. От името на читателите и екипът на Библиотеката при НЧ “Развитие-1873″-Пещера, Ви благодаря за направеното положително, за предоставената опция да притежаваме и разпространяваме вашето подаяние “, добави Шопова.

Людмил Стайков е роден в София, само че неговите родители са родом от Пещера и надлежно детството на надарения режисьор минава в родопския град. Тук той се среща за първи път с магията на киното, като точно в читалището за първи гледа филм.

Пред разчувстваната аудитория акад.Стайков описа моменти от своята креативна биография, показа триумфите на свои възпитаници, отговори на доста въпроси. Той показа и новината, че тази година ще е подготвена новата версия на кино лентата, който ще бъде първият български филм инсталиран още веднъж. От неговите три серии ще бъде основана нова история с дължина 2,20 ч.

Почетният жител на Пещера бе приветстван от кмета Николай Зайчев, който сподели извънредно мощни думи за добродетелите на Людмил Стайков и близостта, която се е породила сред двамата.

Освен, че отговори на доста въпроси, 82-годишният доайен на българското кино, дълго раздава подписи върху истински фотоси от кино лентата „ Хан Аспарух “.

Преди самата среща хората от Пещера имаха опция да гледат документален филм отдаден на 80-годишнината на акад.Стайков, а във фоайето на читалището бе подредена галерия с премиите, които е получил през годините.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР