Големите врагове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид за пореден път

...
Големите врагове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид за пореден път
Коментари Харесай

Атлетико унижи Реал в невероятен голов спектакъл в САЩ

Големите врагове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид за следващ път се изправиха един против различен. Този път това се случи в другарски мач от шампионата Интернешънъл чемпиънс къп. Макар и срещата да бе без изключително значение, “Белият балет” ще желае да не помни този мач колкото се може по-бързо. Възпитаниците на Зинедин Зидан претърпяха извънредно тежко проваляне на “Метлайф Стейдиъм” в Ню Джърси, Съединени американски щати. Срещата завърши при резултат 7:3 в интерес на “Дюшекчиите”, които пропуснаха още няколко положителни положения. Мачът ще се запомни и с дебютния гол на Жоао Феликс с екипа на Атлетико. Той се разписа в 8-ата минута, а също така асистира и за други два гола. Освен него се точни бяха Диего Кощта (1,28, 45-д. и 51), Анхел Корея (19) и Витоло (70). Головете за Реал пък вкараха Начо (59) и Карим Бензма (85-д.) и

Двубоят потегли неприятно за Реал през цялото време. Още не бе изтекла първата минута и Тибо Куртоа трябваше да извади топката от вратата си. Жоао Феликс изведе Диего Коща в наказателното поле, който стреля и след рикошет в крайници на Серхио Рамос кълбото се търкулна във вратата за 1:0.

В 8-ата минута “Дюшекчиите” удвоиха преднината си. Саул лиши една топка пред наказателното поле, напредна и попаде паралелно на голлинията, където Жоао Феликс бе заел добра позиция и засече във вратата за 2:0.

Само няколко минути по-късно португалецът имаше нов късмет, само че този път шутът му мина до гредата.

В 19-ата минута обаче Атлетико към този момент водеше с типичен резултат. Анхел Корея получи в пеналта, обърна се и с хубав удар прати топката във вратата.

В 28-ата минута падна и четвърти гол във вратата на кралския клуб. Саул се възползва от неточност в отбраната, лиши топката и незабавно изведе Диего Коща, който не сгреши и още веднъж порази вратата на противника.

Едва в края на полувремето Реал се посъвзе от шока и на два пъти Винисиус насочи рискови удари, вторият от които даже се отби от гредата.

В 45-ата минута обаче “Белият балет” инкасира нов гол. Удар на Феликс от близко бе избавен от Куртоа, само че при последвалото безредие Диего Коща бе спънат за дузпа, която самичък осъществя за 5:0

В началото на втората част Диего Коща вкара четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от Жоао Феликс и елегантно трансферира вратаря за 6:0.

В 59-ата минута Реал въпреки всичко върна един гол. Еден Азар центрира съвсем от аутлинията и Начо от близко засече кълбото във вратата за 6:1.

В 64-ата минута пристрастеностите на терена се нажежиха. Дани Карвахал извърши недодялан фаул против Тома Льомар, а по-късно и самият той бе изритан в тил. Последва съществено меле сред играчите на двата тима, а съдията взе соломоновско решение да изгони Карвахал и Диего Коща и да остави и двата отбора с по 10 индивида на терена.

Това не попречи на Атлетико да продължи да се забавлява и в 70-ата минута падна нов хубав гол. Витоло потегли от центъра на терена, мина през няколко бранители и стреля по земя във вратата за 7:1.

В края Реал въпреки всичко съумя да направи загубата си малко по-почетна. В 85-ата минута Начо нахлу в наказателното поле и си създаде дузпа, която Карим Бензема осъществя. В 89-ата минута пък при едно безредие пред вратата на Ян Облак Адриан де ла Фуенте стреля с глава в гредата, а по-късно Хави Ернандес бе най-съобразителен и съумя да довкара топката за крайното 7:3.

Така Реал приключи присъединяване си в Интернешънъл чемпиънс къп с две загуби и една победа. Следващият мач на “Белия балет” е на 30 юли против Тотнъм в шампионата “Ауди Къп”. За Атлетико пък това е втори триумф от два мача в конкуренцията. Сега за “Дюшекчиите” следва среща със Отбор на звездите на МЛС на 1 август.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР