Големите вериги магазини предлагат разнообразни стоки, които могат да задоволят

...
Големите вериги магазини предлагат разнообразни стоки, които могат да задоволят
Коментари Харесай

Необичайни методи за по-дълго съхранение на храните

Големите вериги магазини оферират разнородни артикули, които могат да задоволят всеки усет. Често се случва да закупим храни, които да не консумираме незабавно.

Уви, доста от тях се скапват и би трябвало да ги изхвърлим за къс период, в случай че не ги съхраняваме вярно. Но съществуват потвърдени способи, които ще запазят продуктите ви свежи за по-дълго време. В идващите редове вижте някои необикновени способи за запазване на храните:

Съхранявайте краставиците в пресен тип за по-дълъг интервал от време, като увиете всяка поотделно в хартиени кърпи и ги поставите в найлонова торбичка в хладилника. Краставиците в действителност остават свежи по този способ.

Съхранявайте кофичките с извара или заквасена сметана в хладилника, обърнати надолу. Така се основава резултат на вакуум, който забавя растежа на бактериите и удължава периода им на валидност.

За да избегнете появяването на инсекти в брашното, можете да поставите парче фолио върху него.

За да запазите плодовете свежи за по-дълго време, би трябвало да ги изплакнете с разтвор, подготвен от 2 супени лъжици оцет и 3 чаши вода.

 запазване на свежи плодове

Замразените във фризера домати могат да се употребяват в сосове и супи. По този метод те могат да се съхраняват до 6 месеца, сложени в кутии.

Увийте пресните билки в леко влажна хартиена забрадка и ги поставете в найлонов плик. Изкарайте въздуха от плика и по-късно го приберете в хладилника. Билките ще останат свежи и няма да изсъхнат.

За да не мухлясва хлябът, можете да поставите филиз целина в торбата, в която го съхранявате.

За да запазите кафявата захар мека и влажна, използвайте маршмелоу, като поставите няколко части в пакета.

Ако отрежете ябълка, само че не можете да я изядете цялата, можете да увиете останалите части с пълен гумен ластик. Това ще защищити ябълката от потъмняване, само че резултатът е временен. Със сигурност ябълката няма да остане свежа за една седмица.

За да узрее по-бързо авокадото, би трябвало да се сложи в еднакъв съд с банани. Бананите интензивно отделят етилен, с помощта на който авокадото узрява по-бързо.

Съхранявайте сушените плодове в запечатан стъклен буркан на хладно място. Така ще останат по-дълго време меки.

Марулята може да увиете в алуминиево фолио. По този метод тя ще остане свежа до 4 седмици.

За да запазите нарязания лимон пресен по-дълго време, можете да го потопите в сол и да го поставите в хладилника.

А в тези публикации може да видите повече за:

- Правилно запазване на месо;

- Правилно запазване на зелени зеленчуци и салати;

- Правилно запазване на яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР