Големите технологични компании безразсъдно преследват печалби от изкуствения интелект /ИИ/

...
Големите технологични компании безразсъдно преследват печалби от изкуствения интелект /ИИ/
Коментари Харесай

Шефът на ООН остро критикува компаниите за изкуствен интелект и обеща реформи в институциите

Големите софтуерни компании неразумно преследват облаги от изкуствения разсъдък /ИИ/ и са нужни незабавни дейности за намаляване на рисковете от този бързо разрастващ се бранш. Това съобщи в речта си пред Международния стопански конгрес в Давос генералният секеретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, представен от английския вестник „ Гардиън “.

В яростна офанзива против софтуерните мултинационални компании, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели на срещата на Световния стопански конгрес в Давос, че всеки пробив в генеративния ИИ усилва опасността от непредвидени последици, оповестява изданието. Гутериш свърза рисковете от ИИ с тези, подбудени от климатичната рецесия и сподели, че интернационалната общественост няма тактика, с която да се оправи.

Обръщайки се към икономическия конгрес в швейцарския курорт, ръководителят на Организация на обединените нации провокира представителите на софтуерната промишленост в публиката да работят с държавните управления за слагане на ограничаващи рамки за ИИ. „ Тази технология има голям капацитет за стабилно развиване – само че Международният валутен фонд преди малко предизвести, че е доста евентуално да утежни неравенството “, сподели той, базирайки се на отчет на МВФ, оповестен в понеделник. „ Мощните софтуерни компании към този момент преследват облаги с неразумно неуважение към правата на индивида, неприкосновеността на персоналния живот и общественото влияние. “ Технологичните компании настояват, че вкарват системи за попречване на потреблението на ИИ за незаконни или други злонамерени цели и упорстват, че новата технология ще сътвори повече работни места, в сравнение с ще унищожи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР