Големите американски банки започнаха да тестват мерките си за действия

...
Големите американски банки започнаха да тестват мерките си за действия
Коментари Харесай

Големите американски банки тестват способността си да оперират при условия на епидемия от коронавирус

Големите американски банки започнаха да тестват ограниченията си за дейности при изключителни условия. Те вършат това поради опасността от разпространяване на новия ковид, което може да докара до санитарна злополука, възпрепятстваща огромен брой от чиновниците им да се явят в офисите си, осведоми Агенция Франс Прес.

Информирани източници показват, че JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs и Citigroup или с други думи четирите най-големи американски банки, са поискали от стотици свои чиновници да работят вкъщи, с цел да тестват осведомителните системи и достъпа от разстояние до вътрешните мрежи. Тези институции тестват и убежищата си при изключителни обстановки, допълниха източниците, поискали анонимност.

Големите американски банки желаят да се уверят, че няма да има спиране на обслужването, в случай че се изостри санитарната рецесия и докара до възпрепятстване на хиляди техни чиновници да се явят на работното си място.

Банките също така тестват и укритията, с цел да са сигурни, че те имат същите оперативни благоприятни условия като техните обичайни офиси.

Борсовите оператори също се приготвят за разнообразни сюжети. Нюйоркската фондова борса възнамерява да направи тест в събота с клиентите си. " Ако постройките, които се намират на " Уолстрийт " 11 се окажат недостъпни, Нюйоркската фондова борса ще продължи да работи като напълно електронна платформа ", се показва в известие до борсовите медиатори, представено от Българска телеграфна агенция.

Борсата Nasdaq, която се намира в самия център на Манхатън, на " Таймс скуеър ", съобщи, че приготвя проекти и е подготвена да се реалокира, в случай че това се окаже належащо за чиновниците й.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР