Големи ИТ фирми ще плащат по-малко на служителите на места,

...
Големи ИТ фирми ще плащат по-малко на служителите на места,
Коментари Харесай

ИТ бизнесът ревизира заплатите на дистанционните служители


Големи ИТ компании ще заплащат по-малко на чиновниците тук-там, където е по-евтино да се живее
(снимка: CC0 Public Domain)

Служителите от разнообразни бизнес области потвърдиха по време на първите пикове на пандемията, че непрекъснатата работа от вкъщи е жизнеспособно решение. Много компании чакат този метод на работа да се резервира даже след озаптяване на ковид.

Фирмите от Силициевата котловина обаче непрекъснато менят визията си за това дали, по какъв начин и до каква степен е добре да се работи от къщи. Някои от тях се пробват да „ върнат ” чиновниците по бюрата, отбелязва.

Като част от опитите, които огромните ИТ компании организират в този момент, Microsoft, Фейсбук и Twitter взеха решение да оферират по-малко възнаграждение на чиновниците си тук-там, където е по-евтино да се живее. За сметка на това по-малки компании като Reddit и Zillow обявиха, че ще за заплащат еднообразно, без значение къде се намират чиновниците им. Аргументът е, че това усъвършенства разнообразието.
още по тематиката
Служителите на Гугъл в Съединени американски щати, които предпочетат да работят от домовете си за непрекъснато, може да получат понижение на заплатите. Гигантската софтуерна компания е създала „ калкулатор на заплатите ”, който разрешава на чиновниците да видят „ резултатите от работата от разстояние или ”.

Понастоящем Гугъл няма проекти за използване на разпоредбите отвън Съединени американски щати. „ Нашите компенсационни пакети постоянно са се определяли съгласно местоположението и ние постоянно плащаме оптимално съгласно локалния пазар, където работи даден чиновник ”, споделя представител на Гугъл.

„ Нашият нов инструмент за местонахождение на работното място е създаден, с цел да помогне на чиновниците да вземат осведомени решения за това от кой град или щат работят и по какъв начин ще им се отрази, в случай че решат да се реалокират или ”, прецизират от Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР