Годишно отчетно събрание на НЧ „Просвета 1925” се проведе в

...
Годишно отчетно събрание на НЧ „Просвета 1925” се проведе в
Коментари Харесай

Годишно отчетно събрание на НЧ „Просвета 1925” се проведе в Мездра /снимки/

Годишно отчетно заседание на НЧ „ Просвета 1925” се организира в Мездра. На форума участваха 78 от общо 150 действителни членове.
Отчет за активността на културната институция през 2021 година изнесе Валентин Вълчев, ръководител на Читалищното настоятелство. В него той очерта библиотечната активност и главните изяви на интернационално, национално и районно равнище на шестте самодейни и художествено-творчески колективи, които действат към читалището: Ансамбъл „ Мездра “, Детски танцов състав „ Мездренче”, Вокална група за остарели градски песни „ Мездрея”, Женски национален хор, Литературен клуб „ Христо Ботев “ и Краеведско сдружение.
„ Въпреки изключителната епидемиологична конюнктура, въведена в страната, която затрудняваше работата на всички, през предходната година НЧ „ Просвета 1925 “ съумя да резервира своите непрекъснати колективи “, акцентира Вълчев. Той показа новия секретар на читалището Моника Петкова и благодари на някогашния секретар Валентина Цекова за нейната дългогодишна и усърдната работа.
Положителна оценка за работата на Настоятелството и на щатните читалищни служащи даде Проверителната комисия в отчета, изнесен от Бистра Цолова.
Общото заседание одобри доклада за активността на НЧ „ Просвета 1925” през 2021 година, отчета на Проверителната комисия и Основни насоки за развиване на читалището през 2022 година
Приет беше Бюджет 2022. В него са заложени доходи в размер на 173 649 лева, в т. ч. 167 799 лева държавна дотация и 5 450 лева приходи от такси и членски импорт. В разходната част на бюджета за тази година са планувани 132 900 лева за заплати, осигуровки и възнаграждения на читалищните служащи и на ръководители на съставите, 12 500 лева за прехрана на самодейните колективи, 9 100 лева за ток, вода и газ и 6 900 лева за телекомуникационни услуги, закупуване на нови книги, абонамент и ремонтни действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР