Годишните финансови отчети на фирмите ще се разглеждат отделно от

...
Годишните финансови отчети на фирмите ще се разглеждат отделно от
Коментари Харесай

Идея: Фирмите без дейност да не подават отчет - само декларация, че не работят

Годишните финансови доклади на компаниите ще се преглеждат настрана от другите заявки, като това касае декларациите на компании без активност. Това плануват оповестени за публично разискване промени в закона за Търговския указател, написа в. " 24 часа ".
Фирмите без активност са освободени от доклад от 1 януари, 2018 година, само че до 31 март тази година би трябвало да подадат декларация в свободен текст и без такса, че не са развивали активност. Идеята е по този метод да се отстрани бюрократичното закъснение при обработването и разглеждането на всички категории по вписвания, изтриване и оповестяване.
В причините за смяната е записано, че защото е пропуснато да се посочи по какъв начин се преглеждат декларациите на компаниите, които не развиват активност, към април 2018 година се натрупала веселба от към 20 дни при разглеждане на заявките, която е била преодоляна чак през октомври 2018 година, и то в следствие от полагане на ексклузивен труд от чиновниците.
По данни на Национален статистически институт неактивните компании у нас са сред 150 000 и 200 000. Очаква се поради периода за подаване на декларация (31 март), да се натрупат доста заявления при започване на 2019 година, което да докара до закъснение на цялостната активност.
Към края на предходната година в Търговския указател и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел са регистрирани над 953 000 юридически лица, от които 12 000 акционерни сдружения, 650 000 сдружения с лимитирана отговорност, 3500 кооперации, 267 000 еднолични търговци, 10 300 юридически лица с нестопанска цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР