Години след като беше свалена от поста, бившият британски премиер

...
Години след като беше свалена от поста, бившият британски премиер
Коментари Харесай

Тереза Мей защити споразумението си за Брекзит

Години откакто беше свалена от поста, някогашният английски министър председател Тереза Мей насочи нов удар към своя дълготраен противник и правоприемник в Консервативната партия Борис Джонсън , като сподели, че Джонсън е сключил " неприятна договорка " за излизане от Европейски Съюз, цитира думите й европейската редакция на " Политико ".

след месеци на безплодни опити да одобри, което да получи поддръжката на Камарата на общините.

Тя твърди в поредност от изявленията, ориентирани към разпространение на нова книга, че Обединеното кралство би било по-добре, в случай че депутатите от нейната партия просто бяха приели нейното предложение и бяха траяли напред.

" Това нямаше да даде на нито една от страните 100 % от това, което желаеха, само че щеше да даде на страната по-добра обща договорка ", сподели Мей пред Би Би Си.

Сега редови народен представител, Мей беше сменена от Джонсън, който през 2019 година подписа нова договорка с Европейски Съюз, която в последна сметка беше призната след безапелационна победа на общите избори . Тези избори дадоха на торите, подкрепящи Брекзит, задоволително огромно болшинство, с цел да излязат от задънената улица.

Но основните аспекти на съглашението - по-специално разпоредбите му за търговията в Северна Ирландия -, откакто самият Джонсън беше изпъден от гневните консервативни депутати през 2021 година

В настрана изявление за Ел Би Си Мей сподели, че съглашението на Джонсън, което включва доста оспорвания протокол за Северна Ирландия, е " неприятна договорка ".

" Винаги съм казвала, че договорката, която той одобри, с тази граница надолу по Ирландско море, съгласно мен не може да бъде призната от никой министър председател на Обединеното кралство, заради разделянето сред Англия и Северна Ирландия, което сътвори ", тя споделих.

" Но той одобри това, което Европейски Съюз в действителност предложи преди всичко, а по-късно съобщи, че това е огромна победа.

" И на фона на това, несъмнено, той съумя да каже, че е направил Брекзит - и на фона на устрема си да получи Брекзит, той съумя да реализира доста положителни изборни резултати ", добави Мей.
 Тръмп нарекъл Меркел и Мей
Тръмп нарекъл Меркел и Мей " загубеняци ", питал Оланд кого да назначи в кабинета си

Помислих си, че просто е бил вежлив, беше много скандално
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР