Години наред се сърдим на братята македонци, че пренаписват историята

...
Години наред се сърдим на братята македонци, че пренаписват историята
Коментари Харесай

Ива Николова: Кирил Петков направи цяла Европа фашистка. Май че е време да се освобождаваме от Харвард

Години наред се сърдим на братята македонци, че пренаписват историята ни като крадат събития и персони от нея, а родният министър председател Кирил Петков с един жест пренаписа историята на цяла Европа. И то във връзка точно с Македония, само че отново в ущърб на България.

След като накъдри някакъв кадаиф за фашизма в прилежащата страна, през днешния ден Петков зае по-решителна и по-ясна позиция и разгласи, че " в цяла Европа е имало фашизъм ".

А по този начин! И тогава кой се е борил против фашизма? Какви са били тия съдружници и какъв е бил тоя Тристранен пакт? Кой защо се е борил с тях? И въпреки всичко къде в " цяла Европа е имало фашизъм "?

Във Англия имало ли е? Не е. Във Франция имало ли е? Не е. В Чехословакиея имало ли е? Не е. И в Испания даже прекомерно условно е имало, само че франкизъм. В Гърция имало ли е фашизъм? Не е. В Югославия имало ли е фашизъм? А, братя македонци? Не е. Пък и в случай че е имало фашизъм в цяла Европа, тогава за какво Германия е нападнала Полша? А сетне - и Русия, тъй като и тя е страна в Европа, а пък съгласно Петков " в цяла Европа е имало фашизъм ".
свързани новини17661преди 28 минути
Значи, имало е фашизъм в Европа, само че не в цяла. И даже единствено в една страна - в Италия. В Германия е имало националсоциализъм и хитлеризъм.

Да, след колосален напън и блестящи извъртания на наши дипломати, България се причислява към Тристранния пакт. ТРИ-СТРАН-НИ-Я пакт. Сиреч, в който вземат участие три страни на страната на Хитлер и фашизма. И едната от тях е Япония - т.е. НЕ Е В ЕВРОПА.

Между другото, тъкмо тая наша " фашистка " България е избавила евреите си от фашистките лагери. Не ги е дала. Ако Петков не има вяра, да пита Израел.

Ако в цяла Европа е имало фашизъм, тогава каква е тая Победа, която честват руснаците и кого са победили? Защо и пред кого е капитулирала Германия? От какъв напън Съединени американски щати са хвърляли атомни бомби в Япония? И за какво през днешния ден точно цялата тая Европа чества Деня на Европа на 9 май.

Какъв е тоя 9 май, въобще, а?

Пък и в какъв Харвард щеше да учи наш Кирил Петков, в случай че " в цяла Европа е имало фашизъм ". Сигурно в някакъв фашистки.

Обаче, в случай че съдим по думите на Кирил Петков, очевидно в Харвард крепко са го закършили с образованието. И като се изключи че объркват историческите действителности и обстоятелства в главите на хората, деформират и географските им показа. Или може би тоя Харвард не е в Европа и самата Англия също не е тук.

Като слуша Кирил Петков, към този момент знае ли човек. Какви са тия истории и какви са тия географии?! Я бързо да опнем една самолетна линия от Вакарел до Бусманци и от Куртово Конаре до Торбалъжите и ще видите вие кое е в Европа и кое не е.

Изобщо, към този момент е време Кирил Петков да стартира дава отговор на първолашкия въпрос, подложен от дядо Вазов: " Питат ли ме дей зората ". Пък току-виж си понаместим географските понятия. Димитър Талев и Пейо Яворов могат да му понаместят и някои исторически, въпреки че материята там не е като в детските песнички, а по-сложна.

Но при всички случаи, в случай че не го направи, така и ще си седи на равнището " Просто Киро ". За наслада на братята македонци.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР