Годината е далечната 1882-ра. В Киери - италианско градче съвсем

...
Годината е далечната 1882-ра. В Киери - италианско градче съвсем
Коментари Харесай

Да пишеш историята на любимата чаша кафе вече 140 години

Годината е далечната 1882-ра. В Киери - италианско градче напълно покрай Торино, Доменико Верняно сбъдва своята фантазия - открива дребен магазин за хранителни артикули. Води го пристрастеността му към кафето - пристрастеност, която бързо се трансформира в фетиш. А магазинът, кондензиран с аромати, основан с доста труд и очаквания – бързо се трансформира в място, за което се описват митове, оазис на диалозите за хубост и люлка на вдъхновяващи човешки взаимоотношения.

Така стартира историята на Caffè Vergnano, която продължава да се написа към този момент 140 години. История за наследството на едно семейство, четирите му генерации, силата на интуицията и любовта към чашата кафе - трансформирала се в константа във времето.

И в сполучлив международен бизнес.

 Доминико Верняно

Интуицията на членовете на семейството рядко бърка и образец за това е Енрико Верняно - наследник на Доменико, който през 1930 година взема решение да придобие първата плантация за произвеждане на кафе, намираща се в Кения. Това решение се трансформира в повратната точка за фамилния бизнес. Близо век по-късно, през 1970 година, Карло и Франческо - внуци на Доменико, които пазят загатна от детството за щастливите моменти в магазина на дядо си, поемат компанията и сполучливо водят Caffè Vergnano по пътя към началото на новата епоха.

Придобиването на Casa del Caffé през 1986 година в град Торино бележи одобряването на Caffè Vergnano в света на ХоРеКа бранша. През 1996 година компанията прекрачва границите на родната Италия и доближава до външния пазар посредством процеса на интернационализация и развиване, който разрешава на марката да добие известност в 90 страни. В продължение на няколко години Caffé Vergnano преобразява напълно кафе културата в житейската си философия, с помощта на отличното си ноу-хау – качество, което се отличава от комерсиалните политики на водещите съперници.

Когато четвъртото потомство в фамилията поема управлението на компанията, Каролина, Енрико и Петро Верняно не стопират да поддържат и затвърждават фамилните полезности. Въпреки възходящата рационализация и най-много консолидирането на бизнеса и нововъзникващите и разрастващи се пазари, стремежът им към продължение на традициите се оказва основен детайл за триумфа на Caffè Vergnano, която тази година чества своя 140-и празник.

 140 годишина Кафе Верняно Vergnano

„ Стари “ сме, само че в никакъв случай не сме се чувствали толкоз млади. Преливаме от хрумвания, позитивна сила, имаме отлични сътрудници и най-много доста другари, които всеки ден показват любовта си към нашето семейство и нашата марка. Това ще бъде година за празнуване и ще се помни, тъй като следва да се случат доста неща и всички те ще бъдат въодушевени от полезностите, в които не стопираме да имаме вяра цели 140 години. Това е от тези усеща, които изпълват фантазиите ни и ги трансформират в действителност. Нашият взор е и постоянно ще бъде ориентиран към бъдещето, тъй като в утрешния свят всички би трябвало да работим дружно “, показа Каролина Верняно, изпълнителен шеф на Caffè Vergnano.

Сред другари, представители на интернационалната преса, клиенти и дистрибутори от целия свят, както и в компанията на колегата си – Кока-Кола ХБК, Caffè Vergnano отпразнува своята 140-годишнина във Валфенера, Италия. Този дребен град в северния район на Пиемонт може да не е добре прочут в целия свят, само че в действителност е дом на бизнеса, сложил собствен личен характерен жанр в културата на кафето.

През идващите дни компанията ще открие своето трето индустриално звено точно във Валфенера. Целта на плана е да се обнови локалната зона и да се подсигурява, че бъдещият ѝ напредък се ръководи по метод, който опазва околната среда във всеки вероятен аспект. Този дребен град, на по-малко от час от Торино, освен съставлява бъдещето на Caffè Vergnano, само че и неговото минало и корени. Връзката е трайна, траяла 140 години, и дава обещание да продължи още доста.

 семейство Верняно кафе Верняно

На събитието във връзка годишнината, участваха основният изпълнителен шеф Каролина Верняно, цялата фамилия Верняно, в това число петото потомство на фамилията. Юбилеят бе отпразнуван с доста страсти, мемоари и увлекателни истории. Освен това, събитието означи стартирането в продажба на книгата „ Il Fuoco sotto al Caffè “ („ Пламъкът за кафето “), написана от журналиста на Corriere della Sera Лука Якарино и издадена от Mondadori. Книгата съставлява откровеното предпочитание на Caffè Vergnano да благодари на всички, които са били част от неговото пътешестване и е респект към историята на едно неизмеримо семейство и пристрастеността към ритуала на кафето, излъчена през поколенията.

Устойчивото развиване и обществената отговорност постоянно са били в основата на Caffè Vergnano, откроявайки компанията от съперниците. Те могат да бъдат открити във всички ежедневни дейности – дребни и огромни, които марката прави: от съвместими и компостируеми капсули, до цели процеси за преработване и понижаване отпадъците за запазване на околната среда.

Етикетът на марката „ Women in Coffee “ сигурно е планът, който най-добре показва уговорката, който Caffé Vergnano поема. Създаден през 2018 година в поддръжка на дребния бизнес на дами, производители на кафе, планът продължава да се развива и до през днешния ден и напълно скоро бе показан публично в България. Той цели да поддържа съответни начинания, фокусиращи се върху овластяването, приобщаването и уважението към дамите.

Културата е друга основна полезност на марката, която въплъщава непрекъснатия развой на напредък и рационализиране. Ето за какво Accademia Vergnano е особено основана в остарелия и фамилен дом в град Киери, където се провеждат теоретични и на практика курсове за баристи, които желаят да научат всички тънкости и елементи за кафето, както и да подобрят своите умения.

 Caffe Vergnano Academy

През 2021 година марката сложи началото и на стратегическото си партньорство с Кока-Кола ХБК за извънредна дистрибуция на Caffé Vergnano в мрежата на компанията отвън Италия, като България е първият пазар в групата на Кока-Кола ХБК, който стартира да предлага известната италианска марка на своите клиенти и консуматори. Споразумението бе от изключителна значимост за интернационалния напредък и развиване на износа, като затвърди наличието на компанията оттатък италианските граници.

Достигайки своята 140-годишнина, Caffé Vergnano продължава да се оправя с нови провокации, които ще бъдат идната глава в историята на марката, която несъмнено има какво да опише за фамилията, неговата пристрастеност към кафето и фантазиите, които следва. Независимо от провокациите, 2021 година завърши с общ оборот от 92 милиона евро, доближавайки се до резултата от 2019 година В частност износът възлиза на 22,4 милиона евро, търговията на дребно – на 37,6 милиона евро, ХоРеКа секторът – на 29,4 милиона евро, и вендинг – на 2,6 милиона евро. Амбициозен резултат за деликатния и нерешителен свят, в който се намираме.

Новата година ще включва 12 месеца на празненства, събития, изненади и дарове за всички консуматори, като следва и представянето на лимитирана серия от емблематични артикули, особено основана във връзка годишнината.

Caffè Vergnano е една от най-старите пекарни за кафе в Италия. Създадена през 1882 година и към момента ръководена от едноименната фамилна компания, тя въплъщава традицията за изработката на достоверно италианско еспресо в продължение на близо 140 години, внасяйки аромати от целия свят в една, единствена чаша. Тайната зад бленда е при изпичането, което е постепенно и по обичаен метод, подобрявайки суровините от всеки генезис.
Блендовете на Caffè Vergnano могат да бъдат открити в комерсиалната мрежа, питейните заведения и в над 179-те обекта на веригата италиански кафенета Caffè Vergnano 1882, намиращи се в целия свят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР