Година след историческата промоция за елита на малтийския футбол, отборът

...
Година след историческата промоция за елита на малтийския футбол, отборът
Коментари Харесай

Треньорът на Сиренс: Падна ни се силен отбор, ЦСКА не се нуждае от представяне

Година след историческата промоция за елита на малтийския футбол, тимът на Сиренс ще се изправи пред най-сериозното си тестване в историята си - посещение в четвъртък на българския гранд ЦСКА в дебюта си в европейските клубни шампионати. Малтийците са въодушевени да се показват почтено в София в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Преди пътуването си към София старши-треньорът Стив Д`Амато съобщи, че българският отбор не се нуждае от показване, само че неговите играчи са мощно стимулирани и ще опитат оптимално да затруднят " армейците ".

" Тренираме постоянно от началото на юли, изиграхме пет контроли. Естествено контролите нямат нищо общо с формалните мачове. Но играчите са мощно стимулирани и цялостни с възторг и кураж да се показват почтено в този исторически за клуба мач. Жребият не беше благоразположен към нас, падна ни се мощен тим с опит в европейските шампионати. ЦСКА не се нуждае от показване за футболните почитатели, още повече, че ще гостуваме на техния стадион ", разяснява Стив Д`Амато на конференцията преди отпътуването до София.

Президентът на клуба Марк Борг Хедли призна, че най-големият проблем пред тима е обвързван с рестрикциите, свързани с ковид. Малтийският отбор няма проблем с идването в София, само че на връщане цялата делегация на клуба и играчите би трябвало да си създадат PCR тест за ковид, преди да се качат на самолета за родината.

" Обстоятелствата много усложняват пътуването ни. Но все пак, вършим всичко допустимо нещата да минат безпроблемно, с цел да може момчетата да дадат всичко от себе си на терена. Искам да благодаря на Малтийската футболна федерация, която ни спомага и без тях нямаше да се оправим ", съобщи Борг Хедли.

Малтийците идват на следващия ден в София, а от 20.00 часа ще създадат формалната си подготовка на стадион " Българска войска ".
 Стефан Джилио: Никой не чака знамение от Сиренс против ЦСКА
Стефан Джилио: Никой не чака знамение от Сиренс против ЦСКА

" Прогнозирам 2:0 за " армейците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР